Волво Клуб - България

Full Version: Аудио/Круиз управление от волана V50 2005
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте,

Преди няколко седмици се сдобих с Volvo V50 1.8 2005 година. Колата е страхотна и много и се радвам,но това е ясно Smile

Ситуацията е следната - нямам бутони за контрол на аудиото от волана както и круиз контрол. Рових се из форума но успях да намеря информация и се разтърсих в гугъл. Попаднах на един английски форум (<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.volvoforums.org.uk/showthread.php?t=33630">http://www.volvoforums.org.uk/showthread.php?t=33630</a><!-- m -->) където доколкото виждам обясняват,че е достатъчно да си купиш копчетата и да ги сложиш,и всичко работи (изключваме круиза където трябва софтуерен ъпдейт).

Има места в нета където се продават,но там са по номер на шасито като са дадени само 5 цифри...предполагам това са последните 5? Даже и в Мото-Пфое има 1 брой аудио бутони за моето шаси (ако съм разбрал правилно)

Въпросът ми е някой занимавал ли се е с такава интервенция,за да ме насочи какво ми трябва и каква е процедурата по монтажа и съответно ъпдейта на софтуера за круиза само в Мото-Пфое ли могат да ми направят?

Поздрави!
Мисля, че ще ти трябва и софт за аудиото. Доколкото знам само в МПФ могат да го направят. Не мисля, че има разлика в бутоните ако волана е същия. Трябва да стане и от С30,С70 и ЕС40
tisho_v40 Wrote:Даже и в Мото-Пфое има 1 брой аудио бутони за моето шаси (ако съм разбрал правилно)

Колега, каква е цената им там? И питал ли си за цена за ъпдейт на софтуера?

Поздрави
Alenn Wrote:
tisho_v40 Wrote:Даже и в Мото-Пфое има 1 брой аудио бутони за моето шаси (ако съм разбрал правилно)

Колега, каква е цената им там? И питал ли си за цена за ъпдейт на софтуера?

Поздрави

Според онлайн запитването за части струват 122лв. Доколкото четох из други форуми,софтуерен ъпдейт се иска само за круиза. Аудиио бутоните работят без проблем,но не знам има ли кабел във волана за тях или трябва да се вземе отделно.
Защо не си смениш, направо волана? Това са екстри на SE вариянтите, какъвто карам аз. Иначе твоята е само S и затова няма някой неща, като круз и управление на стереото от волана, топли седалки, автоматично затъмняване на охледалото за задно виждане и така нататък. В Европа моделите ги именуват с momentum, summum, има и още, при нас на острова са S, SE, SE lux i R design разбира се.

Поздрави
Окабеляването най-вероятно го има, но силно ме съмнява да проработи...С ъпдейт да, преди време някой беше писал че е около 300-400лв в МП. Ако имаш ВИДА погледни какво минава като комуникация през СЕМ и ще разбереш какви модули допълнително ти трябват и какви ъпдейти Wink

Успех!