Волво Клуб - България

Full Version: Как се сменя горивен филтър на S60 2004?
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте пичаги,

къде е горивния филтър на мойта кола. Колата е на 135к км дали е за смяна? Как се сменя лесно или трудно?

Всички съвети са оценени Smile
Под колата, пред задна дясна гума. Сменя се трудно ако нямаш канал, на канал е лесно. Интервала за смяна е 150 000 км.
150 000 km интервал за смяна :o :o :o
Е*асииии интервала ... то с тия наши горива не може и 10 000 да изкара като хората , камо ли 150 000.Никакъв шанс, сменяй си го колега на 10 000 с маслото и другите филтри и си ти човека. Smile
Филтъра е с големината на филтър за нафта и същата цена, при смяната майсторите прахосват около литър бензин, аматьорите могат и повече. Въобще не е нещо което искаш да сменяш заедно с маслото.
Моят не съм го пипал откакто немецът го е сменял, което ще рече 80хил.+ и няма грижи... Вярно е, че колата в България няма и 1 тон бензин сипан, но не мисля, че е нещо за притеснение и 10хил км смяна.
Ако няма признаци за смяна, въобще не го пипай Smile
Quote:Интервала за смяна е 150 000 км.
и на моя двигател го дават толкова, точно преди година ми го смениха в сервиза. Спомням си, че беше учудващо скъпо - някъде около 150 евро ми взеха.

Предишната ми кола беше Ауди 2.6 и там гледах веднъж как го сменят на канал в БГ. Хич не им беше лесно на хората да го уплътнят и колко бензин изпръскаха... Първите 2 пъти все течеше, чак като сложиха допълнителни гарнитурки спря. Голямо затягане падна, даже накрая майсторът викна баща си на помощ. А навремето на едно Пежо 605 2.0 си го сменях сам, ама там гумените маркучета се вкарваха и затягаха със скобки и толкоз. Та на мощните двигатели тази смяна не е за хоби-майстори според мен.