Волво Клуб - България

Full Version: Имам въпрос за Volvo S40 1996 2.0 16V?
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте колеги,искам да питам ако знае някой каква функция извършва и за какво е предназначено моторчето точно под бушоните на двигателя,ако не се лъжа е свързано със въздушния филтър и има турбинка.Работеше когато колата е студена,а когато загрее изключва.Вече не работи но не забелязвам разлика.Благодаря предварително.
Върши работа да не замърсяваш околната среда.Вкарва въздух в изпускателните колектори да доизгаря неизгорелия бензин,когато колата е студента и сместа обогатена.
Много благодаря за отговора.
Това при всички ли трябва да го има ,защото при мен липсва , а на другото ми s40 го има Smile
До 98 го има ако не се лъжа и после го махат
За какво им е прахосмукачка в колата,когато може да се оптимизира по прецизно горивния процес Big Grin
За да обърка процеса. Моята беше сдала багажа и клапаните бяха изгоряли, няма такава бъркотия в горивния процес. Иначе според Вадис помага за по-бързо загряване на катализатора.
joro74 Wrote:За да обърка процеса. Моята беше сдала багажа и клапаните бяха изгоряли, няма такава бъркотия в горивния процес. Иначе според Вадис помага за по-бързо загряване на катализатора.

Дейга катализатор бе братче Big Grin
Махнаха го, мамка му. Сега всеки път като я изфорсирам се чудя дали да не се изръся за нов. Първата ми кола беше ЗАЗ и оттогава не мога да понасям шумни коли, а без катализатор е голям джангър.