Волво Клуб - България

Full Version: S80 - Моля за съвет
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3
Колеги, харесал съм си S80, искам да го купя, като цена е на страшна оферта - 6000 лева, в перфектно състояние, със следните спецификации :

Септември 2001
Газ/Бензин
Автоматични
272 к.с.
2900 см3
4/5 врати
Тъмно син металик
Особености и Екстри

Комфорт: Климатроник, Кожен салон, Ел.стъкла, Ел.огледала, Ел.седалки, Подгряване на седалки, Шибедах, Стерео уредба, Алуминиеви джанти, Мултифункционален волан
Сигурност: 4x4, ABS, ESP, Airbag, Ксенонови фарове, Халогенни фарове, ASR/Тракшън контрол, Парктроник, Аларма, Имобилайзер, Центр. заключване
Друго: Типтроник/Мултитроник, Автопилот, Серво управление, Бордови компютър

Интересува ме, колко харчи средно, след като е Автоматик и 4х4 и отделно, ако някой от вас има наблюдения, за един нормален ремонт на ходова част и смяна на масло и филтри, колко излиза горе-долу, за да си направя сметката, дали е рентабилно, ако го купя.

Благодаря предварително!

Поздрави,

Слави Митев
2,9 АВТОМАТ 4Х4 :roll:
А защо не,Тони
По-скоро двигателят и е 2.8 L и е би-турбо с интеркулер,за да има тези 272 к.с.,колега!Моята е сьщата но само не е 4х4!Карам я на газ и ми харчи извьн града сьс свински трьс до 180км./ч-около 12литра газ на темпомат!При скорост около 120км/ч-зоупокойно погребална-около 7-8литра газ!Градско-16литра с моят крак на газчицата!Смяна на масла, филтри,ремьци,ролки,водна помпа,термостат,антифриз и т.н.дребни джунджурии-около 1000-1200 лв в зависимост от цената на маслата и компонентите-пьлно обслужване на автомобила на 70000 км.,без да пипам окачването,защото за сега не се е налагало!
Общо взето,това е картинката за този почти спортен болид,който 250 км.ч. си ги няма за нищо и ускорява до 100км/ч. за около 6-7 секунди!
Незнам как си намерил тази машина за тези смешни 6000 лв. но ако не е крадена и е в читаво сьстояние,просто я взимай без да се чудиш,защото направо си е без пари за това,което предлага,а то никак не е малко!
Неудобството при нея е само едно-ще трябва да караш само по осовата линия,защото в дясно,чушкопеците пречат!
Съмнително ниска ми се вижда тази цена. :?
Тази ли е ???
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?top...ink=2qw5yu

Автомобил с две турбини и автоматична скоростна кутия AW55..... на 12 год. и 1 км. пробег на гас ???? Без да налагам моето мнение – Не благодаря.
Дори идеята за иначе здравия двигател B6294T не може да ме накара да я купя.
kotuoshu Wrote:Тази ли е ???
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?top...ink=2qw5yu

Тази я знаеме но само на снимката изглежда читаво,колега! Wink
И нам мен ми се вижда много подозрителна тази цена...направо абсурдна.
А и сигурно ли е, че е 4х4 тази кола?
Стана ми много интересно...
Те много от търгашчетата слагат всички екстри като налични.Един пример - гледах наскоро една S40 98' която беше със '' завиващи фарове '' , '' 4х4 '' (забележете) , '' типтроник '' , '' система за контрол на спирачното усилие '' , '' сервотроник '' , все неща които повечето от тях без 4х4 не са били конструирани и пуснати в експлоатация през 98.Това че този е написал тия неща , може да не отговаря на истината изобщо.
Моето мнение е все пак да отидеш и да я разгледаш тази кола. Тогава ще попиташ собственикът какви са му мотивите за продажбата. А ако трябва да гадаем, ще ти кажа моето мнение.
Първо май тези всички екстри са стандартни за този модел. Моята не е с турбо и не е 4х4 и никога не е била с газ и при 100км/ч си гори 8л. Само че ти така ли смяташ да я караш? На градско ми е давал до 12, дори когато не е загряла. Само че тук градското няма нищо общо с това в София например. Истинското каране на тази кола е по магистралите със скорости над 140км/ч, където разходът е 9, а над 180км/ч е вече 10. Ти сам си направи сметката с турбина и с 4х4 и газ колко ще ти гори тази от обявата. От друга страна тази кола далеч няма имиджа на Мерцедес 210, БМВ 530 или Ауди А6 2.8 от същия период. Това че като качество и надеждност тотално разкатава описаните немски първенци, малцина го знаят, а още по-малко се интересуват от това. Народът иска да кара Мерцедес, БМВ и Ауди и е готов да дава мило и драго за тази кауза. Виж в момента Ауди А8 на какви цени се предлага. А тази марка Волво, това какво беше.....? Така че ти каква цена очакваш да ти поискат за кола на повече от 10г и вероятно на повече от 500000км, карана и барникана в България, вероятно от някой, който доста си е надценил възможностите още при покупката.
Pages: 1 2 3