Волво Клуб - България

Full Version: Огледало мъртва зона
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
Моето S40 няма огледало за мъртва зона, както предполагам и всички S/V40 поне до фейслифта на първата генерация. Имам нужда от такова, защото там понякога се крият разни МПС-та (а някой шофьори дори обичат да си седят там на сянка от снимачки). Заради врачанските дупки се налага често да карам на зиг-заг, а не ми се иска да засека някой колега.
Бих могъл да си взема от тези малките, допълнителните, които се лепят за лявото огледало, но стоят ужасно грозно и кичозно, а и заемат много голяма площ. Въпреки, че ако са качествени помагат и дори са безценни при движение и паркиране назад (имах такива на старата кола).
Не знам дали се продават цели огледала със сектор за мъртва зона за този модел. Ако има бих могъл да го подменя, но ми се ще някой да сподели своя опит. Не знам и доколко ще са наистина ефективни?!
При мен шофьорското огледало си има сектор за мъртва зона. колата е в40 1999
И при мен го има сектора за мъртвата зона , само на шофьорското огледало.На дясното огледало няма.Колата е S40 99'.
И при мен го има само на лявото огледало.V-40 98-ма
Аз пък го имам и на двете?!? Ебати странното...
В магазинчетата за автоаксесоари се продават малки залепващи се огледалца за тази работа!Залепват се на шофьорското най-в ляво!Обикновено са крьгли или квадратни малки огледала!
polmax Wrote:Аз пък го имам и на двете?!? Ебати странното...
Колкото и странно - толкова и хубаво колега ! Обаче започвам да се чудя , дали не може да се вземе само стъкло от шофьорско огледало със сектор за мъртва зона , и да се сложи на дясното огледало.И фактически да си имаме 2 огледала със зони... :roll:
Може от кола от Англия, там десните огледала са с чупка.

<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.ebay.co.uk/itm/VOLVO-V40-S40-1995-2004-RIGHT-SIDE-DOOR-WIDE-ANGLE-WING-MIRROR-GLASS-DRIVER-/370565140331?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&fits=Car+Make%3AVolvo|Model%3AV40&hash=item5647674f6b">http://www.ebay.co.uk/itm/VOLVO-V40-S40 ... 5647674f6b</a><!-- m -->
Значи трябва да си търся такова със сектор за мъртва зона (оригинално) и да подменя моето. Предполагам, че моето е сменяно, защото няма знак за подгряване като дясното (а и пластмасовата коруба е спукана). Подгряването и на двете работи.
Искам обаче да разбера за какво трябва да се внимава при смяната и как се прави за да не съсипя подгряването и ел. задвижването.
Ако някой знае, моля, нека да каже!
ПП: Интересното е, че загледах три-четири S/V 40 и нямаха сектор за мъртва зона на лявото огледало, което ме наведе на мисълта, че не се монтират такива до лифтирането.
На моята шофьорското огледало има такава зона, а на дясното нямаше(подмених го).
Pages: 1 2