Волво Клуб - България

Full Version: Компресор климатик
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Добър ден, имам следния проблем и въпрос погледнах във форума но нищо не намерих.Така днес погледнах пистовия ремък но ролката на компресора не се въртеше ,включих климатика чува се припукване но пак не тръгва .Въпроса е компресора е блокирал или има някъв интервал при включване което според мен е глупаво все пак там има триене ,ако компресора е блокирал може ли да се ремонтира или да търся друг ,имали разлики при различните години Волво В40 .Да завърша със въпросите при блокирал компресор мога ли да стигна сервиз грубо 12кл или да потърся колесар предварително благодаря на отговорилите Smile
Колега , не мисля че ролката на компресора е блокирала.Та тя ако блокира , ще стопиш ремъка за има няма 5 минути каране...По-скоро ме навежда на мисълта за съединител на компресора на климатика.Имаше някъде дискутирано по темата.
УСПЕХ
Ако съм разбрал правилно шайбата на компресора ( ролката, както е написал колегата) не се върти. Това както каза колегата ще протрие за минути пистовия ремък .Според мен компресора е блокирал и колата трябва да се спре от движение до намиране на друг компресор, тъй като ...мисля компресора не е с отделен ремък (което би било много добре ). А този НЕ подлежи на ремонт. Това пукане което си чул е включването на съединителя на компресора,, който се намира на челото на шайбата на компресора. Той предава движението на шайбата към оста на компресора. Компресор се търси по данните на автомобила - година на производство, вид на двигателя, мощност и т.н. Става и по VIN номер.