Волво Клуб - България

Full Version: Сериозен проблем с Волво В50.
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте, та значи от преди един месец на един колега му се развали колата. Както си е седял в колата и е чакал някой, колата през това време е работила на празен ход и както си работила, изведнъж изгаснала. Та човека я откара колата в сервиз на Волво и оттам му казаха че трябва да сменя целия двигател, защото бил скъсал веригата и оттам всичко бутала клапани всичко е било парчета. Та да попитам това дефектен проблем ли е? Или се дължи на късмет и поддръжка, макар че колата колегата я има отскоро, 4 месеца някъде. Колата е с двигател 1.6 дизел 2006 година.
Веригата сьщо се сменя на определенни километри при всеки модел!Разбира се,пробега преди желателна смяна на веригата е по-голям от този на обикновените марки ангренажни ремьци но да не си мисли някой,че веригата и обтегачьт и са вечни!Пьрви симптоми за смяна на веригата е металически звук идваш от корпуса на двигателя!Това значи,че веригата се е разтегнала,разлуфтила вьв звената си и обтегача е износен или не може вече да обира луфта,поради горните симптоми!
При смяна на веригата и обтегача,желателно е да се сменят и ангренажните колела/зьбните/ на които лежи веригата!
П.П. Колкото по-некачествено е маслото на двигателя,толкова по бьрзо се износва и веригата,както целият ангренаж и т.н.!
Каква верига?????
Каква верига? Да не би да си имал предвид ремък.
Това ще е първия случай който чувам за Волво да скъса ремък без да му е минал експлоатационния период. Особено пък за V50. Не че няма как, но практически не съм чувал.
колегата се е объркал,тук няма верига,мотора е на пежо...
Имал съм подобен проблем и не само аз - идва от дефектирала ролка, а самия ремък прескача няколко зъба и от там идва мусаката. Чак смяна на двигател не е, но си е сериозна сума.
И колегата ми каза същото, че не му е била скъсана веригата, ремък ли незнам какво ни наистина не се е скъсал/а, а само е прехвърил няколко пъти. Но ремонта му излизал по скъп отколкото ако смени двигателя, смяната ще му струва около 10 000лв, а ремонта около 15 000. Все пак не сме в България и затова, тук цените са зверски. Особено ако поправяш кола или нещо ремонтче по вкъщи.
Къде това Confusedhock: За подобен род ремонт сумата трябва да е около 10 пъти по-малка, такава сума ми се вижда абсурдна :o