Волво Клуб - България

Full Version: Въпроси за обслужване на 2004 S60 2.5T
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Привет колеги, отвъд голямата локва (в САЩ съм). Преди 5к км купих колата и засега съм много дволен, но викам да я освежа малко.

Накратко:
-свещи
-въздушен филтър
-филтър на купето
-горивен филтър
-масло и филтър

Всичката работа си я върша сам. Оказа се че горивен филтър имам, ама не е отвън а е в резервоара и смяна лесна не става - така ли е? Аз гледах, гледах...не го намерих. За маслото нямам въпроси, както и за другите два филтъра.

...Но свещите...Оказа се че свещите, които купувам(Уж хубави Бош) са с 1 полюс, но трябвало задължително да бъдат настроени на разстояние 0.028 инча или 0.07мм до 0.08мм? Така ли е? Трудно ли става(имам инструмент, но не съм ползвал)?

..И най-вече въпроса ми е към самата смяна - тръбата на интеркулера ми пречи - гледах в тубата че се сваля и маха, ама от това най ме е шубе. Страх ме е да не я скапа/пукна/несложа както е била и да умре турбото(всмисъл да не надува както трябва) и да се чудя кво да права. Та ако може колеги дайте малко помощ, за тва как да процедирам със свещите и с тази тръба, за да знам какво да правя, преди да сменявам.

Мерси Smile
За инжекцион филтьра провери да не е отдолу,около задният мост!Развий си спокойно скобите на трьбата за интеркулера и я махни,за да имаш достьп до капака за свещите-няма страшно!Като махаш трьбата,виж кьм нея да няма закачени вакуум маркучи и да не ги забравиш при слагането,после!Провери лулите на бобините на всяка свещ ,дали неса нагорели или замьрсени!Успех!
Мерси колега Smile

А нещо за останалите ми въпроси колеги? Много ме учуди това че трябва сам да си нагласям разстоянието на свещите...тука го дават 0.028 до 0.032 инча или 0.07 до 0.08мм? Като затягам има ли специален чалъм?
Мерси
mr_gp4e Wrote:Мерси колега Smile

А нещо за останалите ми въпроси колеги? Много ме учуди това че трябва сам да си нагласям разстоянието на свещите...тука го дават 0.028 до 0.032 инча или 0.07 до 0.08мм? Като затягам има ли специален чалъм?
Мерси


Защо не си купиш направо свещи по каталожен номер от МПФ, а и в СканТех видях, че имат и готово, ами ще правиш гласиш и така нататък. Иначе с луфтомер мисля, че ще свършиш работа за напасване на разстоянието. При Т5 2007 година горивния е в резервоара и Роби от МПФ каза, че не се сменя. При теб обаче не съм гледал във Вадиса къде седи
Привет колега. Така и така си от Щатите, ползвай тези пичове: fspeuro.com.
Компания базирана във Синсинати. Нормални цени и са готини. Когато се поръчваш частите винаги пиши VIN номера в инфото. Ако се съмняваш драскай им един e-mail с цялата информация по колата. Отговарят почти веднага. Имат много Genuine Volvo части повечето от които тука ми искат двойна цена, ама ние сме богата държава :twisted: Досега не съм имал оплакване. Направи си компилацията и ще видиш веднага колко струва. Питай, щом сам си поддържаш колата, да ти казваме тука. Съвет: не пести от пари за части, така и така труда ти е безплатен Wink
Quote:Но свещите...Оказа се че свещите, които купувам(Уж хубави Бош) са с 1 полюс, но трябвало задължително да бъдат настроени на разстояние 0.028 инча или 0.07мм до 0.08мм?

0.028 инча са 0,71мм. Внимавай със запетайките.

Сега, едно от нещата които изключително много мразя е да се ползват инчове в европейски автомобили и въобще в машиностроенето. Метричната система е много по-прецизна и се придържай колкото можеш повече към нея. Свали си някаква програма за преобразуване на мерки и теглилки на смарт телефона и ако урода ти поиска инчове за кола строена по метрична система, много да внимаваш. За гуми и водопроводи където точността не е висока инчовата система е ОК.

Genuine свещи за турбо мисля че искаха около $40 USD. Ако трябва да ползваш правилните такива и са на Boch те струват 3-4 дори 5 кинта едната. Ей, и да не слагаш свещи за мършави фордове дето не знаеш откъде е и струва няма и долар.

Щях да забравя друго. Свещите ако са Boch или оригинални са с правилното разстояние или pregapped както им казват. Ако ги питаш момчетата дето карат цял живот боклуците на GM и Ford ще се наслушаш на какви ли не простотии. С времето електрода изтънява и разстоянието се увеличава. Тогава има нужда на гореспоменатите боклуци да ги нагласяш. При Волво не ги пипаш но ги сменяш на колкото пише. Ако решиш да ползваш свещи не на Волво, а на Бош не знам вече, там си е указано.
Мерси за отговора Smile

Свещите са Bosch Platinum+ и на кутииката като доидоха пише че са PREGAPED на 0.032 инча което моментално значи че няма да пипам нищо. Аз ги поръчах от fcpgroton.com много бърза доставка и добро обслужване Smile

Сега в събота следва и смяната Smile

Филтрите вече са по местата Smile Маслото е ново и съм готов