Волво Клуб - България

Full Version: обезвъздушаване на хидравликата
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
Здравейте колеги,преди седмица ми сменяха ангренажа и явно са махали маркуча на хидравликата и помпата започна да ми вади шум. Долях малко малсо,но всичко стана на боза и излиза от казанчето. Уж води до въздух в системата. Пробвах на отворена капача и въртене на волана на ляво и на дясно ,но все си има шум. Правих го и на запалена и на загасена кола. Какво да правя сега,шума не изчезва-казват да отида на майстори на рейки,те имали апарат който изкарва въздуха! Колко струва тази услуга и къде да ида. Явно сам няма да мога да се справяSmile
Здравей,
системата се само-обезвъздушава, най-вероятно дърпа въздух от някъде, провери за омасляване, всички снадки, стегни скоби, до колкото знам казанчето има дренаж за намаляване на пяната, може от там да е проблема също. При мен го има този шум вече над две години и 50 000 км, също след смяна на ангренаж. Чакам да се счупи нещо, но си кара за сега.
Поздрави:
При мен шумеше и на 850ката и на в40ката. И на двете се оправи шума след мсяна на хидравличното масло...
И аз клоня май към смяна на маслото. Колко течност събира системата?
0.9 литра.
днес ходих пр Жан на окръжна болница и ми иска 210лв за ремонт на помпата. Сега се чудя да си търся втора ръка и да видя за какви пари ще намеря.
В ebay работещи и запазени излизат около 70 лв, нови - 150 лв. От рециклираните помпи 50% дават фира до година.
От морга съм купувал за 80лв. от Рено но си носех моята да сравнявам - вече 5-та година ме кара.
Ходих при едни на Орион ,оказа се че ми дърпа въздух от едната скоба,стегнаха ми я момчетата ,доляха течност и беше добре. Сега обаче сутрин като запаля и първите 2,3 км е добре и след това започва пак да има шум при въртене. Дали е помпата или може да е нещо друго. Вече не знам каква течност има вътре,дали не се е пресякла,момчетата казаха че няма страшно дори и да се сменят,ама знам ли.
Колега пробвай със смяна с масло Пентузин. Оригиналното е такова въпреки че никъде по опаковката не го пише. Знам го от вътрешен човек от Форд Wink
Pages: 1 2