Волво Клуб - България

Full Version: ETS контрол
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте колеги.Иман един въпрос какъв е този ETS контрол и кое управлява.Понеже както карам и от време на време колата започва за забива муцуна и да придърпва и след това ми светва тази лампа.Давам и газ и тя се чуди няма никаква мощност.Като спра изгасям я След това я паля и не ми свети лампата и колата си върви нормално.Какво ще рече това ? Проблем в дроселната клапа ли е в педала на газта ли е и ли е някъде на друго място?Четох че нещо педала правил ебавки и трябва или да се почисти или да се замени с нов и не знам какво да правя.А лампата светва от време на време.
Slavcho 88 Wrote:Здравейте колеги.Иман един въпрос какъв е този ETS контрол и кое управлява.Понеже както карам и от време на време колата започва за забива муцуна и да придърпва и след това ми светва тази лампа.Давам и газ и тя се чуди няма никаква мощност.Като спра изгасям я След това я паля и не ми свети лампата и колата си върви нормално.Какво ще рече това ? Проблем в дроселната клапа ли е в педала на газта ли е и ли е някъде на друго място?Четох че нещо педала правил ебавки и трябва или да се почисти или да се замени с нов и не знам какво да правя.А лампата светва от време на време.
Проблема е в дросела за съжаление.
Хайде нов за 1000 лв,втора употреба без гаранция или рециклиране и пълна гаранция Smile
Гледах я в програмата тази дроселна клапа няма ли някакъв вариант да се изчисти ако е замърсена.Понеже четох в друг форум че може да се замърси или ако не е проблема в нея може да е в педала на газта да се е е замърсил пък той и да се оправи с почистване само.Това са много пари за тази клапа и не ми се иска да прибягвам до този вариант с нова.
Когато САМО ти заиграват ниските обороти - почиства се,но когато забива муцуна... положението е зле
Ходил си на диагностика,категорични са клапа,нали?Ако не си сигурен ела да те прочета и ще разберем какво е.Поздрави
Slavcho 88 Wrote:Това са много пари за тази клапа и не ми се иска да прибягвам до този вариант с нова.

Ремонтира се клапата при това успешно. Wink
Пращам ти подробности на ЛС.
Оказа се,че има проблем с клапата но не ми казаха какво точно е. Относно ниските обороти не се менят менят се само като откача акумолатора и това е за кратко след две най много три паленета и се оправят стоят и не мърдат.Като я карам от време на време забива муцуна,и това го прави рядко един път на 500 км примерно друг път на много повече.Както карам предръпне един два пъти или три и светне даже понякога предръпва и не светва.Спирам гася паля и не свети работи нормално.
Ето Тишо ще ти я направи,сменява датчика и си като нов Big Grin