Волво Клуб - България

Full Version: прехълцва когато превключвам скоростите
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
здравейте имам следният проблем,когато превключвам скоростите и когато карам и си дръпна кракът от гаста рязко или потиглям рязко се чува едно прехълцване или скърцане, сменил съм преден и заден тампон на двигатела тези които са на една греда че бяха скъсани и си мислих че е от там, но не е така някой ако може да помогне мерси предварително.
Сега ако кажеш и модел, марка ,населено място ,за да те насочим евентуално,няма да е лошо.
колата е волво в40 1.8 115 к. 1998г. местоположение Бургас
Огледай горния десен тампон и тампоните по ауспусите. Обикновено горния десен тампон си отива първи защото е най-натоварен.

За да си сигурен, че е тампон на двигател, а не нещо друго форсирай на вдигнат капак. Ако двигателя се "разхожда" при форсиране на място значи е тампон на двигател.
пробвал съм на първа и със дръпната ръчна и на задна със дръпната ръчна на отворен капак, но не се вижда някакво местене на самият мотор.за танпони на ауспуха ще огледам и тях.
форсирах на вдигнат капак но нямяше някакво голямо разхождане просто нормално се мърда а вече на скорост е друго, тогава се мърда дори ми се струва доста но това хълцане май е от колекторите, но трябва да я огледам на канал да видя къде по точно прехълцва.