Волво Клуб - България

Full Version: Къде е стъпковото моторче на S80 2.9?
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3
Ако само ти играят оборотите на празен ход,а не забива понякога муцуна засега си щастливец,сваляш,чистиш дросела от нагара,качваш и караш определено време да се адаптира.Като гледам е умната,преди 2005 година,и ти пожелавам колега скоро да не разбереш какво е да си купуваш нова,макар че вече успешно се рециклират тези . Wink
Рециклирането в Марели е 214 евро. Нова струва 2 пъти повече. Гледам има и в България хора, които рецеклират. Точно тази клапа не мога да я намеря 2-ра употреба, а за турбо и за 2.4 има огромно предлагане.

Какво по-точно да й чистя на тази клапа? Някакви колектори ли има при лагерите на оста?
Нагар.Сваляш клапата и което е черно по тенекиите отвътре го махаш,НЕ разглобяваш нищо,само сваляш клапата.Успех
gustav Wrote:Рециклирането в Марели е 214 евро. Нова струва 2 пъти повече. Гледам има и в България хора, които рецеклират. Точно тази клапа не мога да я намеря 2-ра употреба, а за турбо и за 2.4 има огромно предлагане.

Какво по-точно да й чистя на тази клапа? Някакви колектори ли има при лагерите на оста?

Сваляш от където е монтирана, след което почистваш добре дупката в средата и металната клапа и нищо повече не пипаш по нея.
Никакви лагери, потенциометри и т.н. Да не говорим за разглобяване. Smile
Брей замалко да си купя стъпково моторче, струваше само 100 евро. Имаше го в каталога дори. А после не се ли чистят грешки от компа?
gustav Wrote:Брей замалко да си купя стъпково моторче, струваше само 100 евро. Имаше го в каталога дори. А после не се ли чистят грешки от компа?

Не е необходимо, но след почистване е възможно да се държи странно първите 50км.
Ей хора така ще направя! Само кажете с какъв спрей. Вярно ли е че става спрей за спирачки? Или пък трябва да го търкам с парцал?
gustav Wrote:Ей хора така ще направя! Само кажете с какъв спрей. Вярно ли е че става спрей за спирачки? Или пък трябва да го търкам с парцал?

Още ли не си го свършил. Tongue



Предполагам имате Вюрт наоколо. Отиваш там и търсиш следния спрей Art. No. 0893 65 - Contact SW special spray wash.
Внимавай да не купиш нещо друго от тази серия спрейове, защото ако напръскаш клапата с лак и после няма да има палене. Smile :mrgreen:

http://www.wurth.co.uk/data/productdocuments/030445.pdf

Пръскаш върху парцал със спрея и после бършеш. Ако има в по упорити отлагания напръскваш ги добре чакаш малко и бършеш. Smile
Ее не мога атолкова бързо. Тук вали всеки ден и е 10 градуса, а аз нямам гараж. В събота или неделя, ако е хубаво времето ще го направя. Офисът на Вюрт е на съседната алея, утре ще отида да видя тези спрейове. Гледал съм един от форума на Ауди пръскаше дросела с някъв спрей и веднага всичко лъсва, почти не се бърше, всичко се изпарява или изтича. Но това беше отдавна.
Ей днес най-после направих почистването на клапата! Работих под непрекъснато напрежение, с един огромен черен облак над глават, но дъжд так и не заваля. Направо си счупих ръцете, изтървах скобката на гадното мъркуче, което лайне дросела с мазно, върху кората под двигателя и там си остана. Сложих друга. Не успях да откача пластмасовата тръба от въздушния филтър, направо го извадих с горния капак. Как става това така и не разбрах. Не можах също да откача кабела на дроселовата клапа, нито от буксата, нито от планката на стартера. То излиза че трябва дасе махне целия стартер! Както и да е, накрая свалих клапата, беше средно мръсна. Днес си купих един спрей на Лики-Моли специално за дроселови клапи. Не го знам какво съдържа, но не се изпарява лесно и сваля боята на найлоновите пликчета. Лъснах всичко като ново и за съжалине забелязах че няко преди мен е търкал с парцал с отверка и е надрал метала. изчистих и въдуховода, който беше супер мазен. Все пак ефектът на подобрение се получи. Колко ли ще трае това не знам....? Снимки не правих, сутринта ми се спеше страшно, после ме заболя корема и просто не бях в настроение. Но утре и вдругиден го дават да вали и да духа силен вятър, така че днес беше момента.
Pages: 1 2 3