Волво Клуб - България

Full Version: Счупени " врътки " на фаровете
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте колеги, преди 2 дена се наложи да си сваля и оправя единия фар, защото рефлектора играеше кючеци вътре и светеше на където си иска Smile Врътките се ронят направо или поне това, което е останало от тях. Залепих ги и оправих и рефлектора, но не знам колко ще изкара така. Та някой има ли идея мога ли да си купя от някъде !? V 40 набор 2000 г е колата.
Не ми се вярва да намериш само врътки, но опитай в Е бей или направо от МП, защото ще е гадно да си купиш нови фарове за едни врътки.

Поздрави
Здравей колега.Тези врътки са от една ужасна пластмаса и се разпадат само, като ги погледнеш. Ако си ги залепил добре не би трябвало да имаш проблеми. Аз лично ползвах гайки и поксипол за решаване на проблема и не съм имал грижи след побългаряването. Пожелавам ти и при теб да е така.
Доста колеги са се сблъскали с този проблем и вчера свалих двата фара разглобих ги,закарах корпосът и единият болт на стугар за да ми направи втулки с резби, материяла им е от някъв вид пласмаса полиамид мисля, че беше.Сложих лепилце (тигроктик имах под-ръка) на втулките и на отворите, набих ги със завъртяните болтове на тях.Малко е деликатно махането и слагането на болтовете от рефлектора понеже са ябалковидни.
Ако става въпрос за вътрешната пластмасова врътка на рефлектора ето ви евтино решение на проблема.Проста ламаринка с две дупки в двата края. Съвет : Преди да затворите и монтирате фара настройте ламаринката да е в крайно положение (като на първата снимка ) и пребройте колко оборота на ръчния регулатор можете да направите максимално преди да изпадне рефлектора от резбата на шпилката,така че като затворите фара и почнете да регулирате да знаете кога резбата свършва.Може да се сложи и гайка стопер на шпилката като друг вариант.
На моите врътки парченцата са си още вътре във фара - с други думи никога не са отваряни, или поне не и след като са започнали да се разрушават. Аз ги залепих само отвън, защото се вадеха и се местеха рефлекторите. За сега съм ги закрепил, пък ще видим до кога ще изкарат така. Като пак се размърдат ще ги сваля, ще ги разкарам и ще ги заместя с нещо нерушащо се с времето....... ако не съм сменил фаровете или колата до тогава разбира се Smile