Волво Клуб - България

Full Version: Луфт на запалителни свещи
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте Smile Днес правих проверка на свещи и кабели и свалях свещите за да ги погледна в какво състояние са и да ги почистя. На два от цилиндрите луфта на свещите беше 0.8, а на другите два луфта беше по 0.55 . Съответно сега всички са на 0.8, а искрата е брутална след изчистването - както и трябва да бъде. Свещите са Bosch Super Plus FR 7D PP . Въпросът ми за разстоянието - такова ли трябва да бъде !? И още един въпрос - като карам предимно на газ бензиновата помпа не спира да си цикли в резервоара. Принципно винаги гледам да има едни 10 литра бензин за да не остава помпата на сухо и да се охлажда, но нямам идея къде и как точно е позиционирана помпата и тези 10 л. бензин стигат ли й да се охлажда. Предполагам колегите, каращи на газ имат поглед върху нещата. Дайте съвет Smile
Отиди някъде при електричар за да ти направи помпата да спира при прехвърляне на газ.
В интерес на истината имам монтирано реле-време да спира помпата след като колата започне да работи на газ, но човека дето го сложи нещо не можа да го направи като хората (или не му се занимаваше н.з.) и крайният ефект беше, че когато колата загрее до необходимата температура за да премине на газ това реле гасеше бензиновата помпа и в повечето случаи колата газснеше, защото или съм спрял на светофар или се движа с под 2000 об/мин .
Quote:Днес правих проверка на свещи и кабели и свалях свещите за да ги погледна в какво състояние са и да ги почистя. На два от цилиндрите луфта на свещите беше 0.8, а на другите два луфта беше по 0.55 . Съответно сега всички са на 0.8, а искрата е брутална след изчистването - както и трябва да бъде. Свещите са Bosch Super Plus FR 7D PP . Въпросът ми за разстоянието - такова ли трябва да бъде !?

Колега много хубаво си направил. Едно време по соца, когато карах Москвич 2140 имах една книжка на руски, там точно така пишеше че трябва да се прави на всеки 10000км. Имаше описани и много други трикове, ако я намеря имаш ли интерес? Подарявам я!
Ами то от соца доста неща се промениха в автомобилостроенето и не само, но и доста ценни неща се научават от старите книги. Имам пресен и нагледен пример - брат ми и братовчед ми са инженери и по образование и по професия и като ги гледам в какви книги се ровеха по едно време и какви книги имат в библиотеките си ...... Smile Та ако я изровиш драсни, пък ще се видим по за някакви бирички Smile А свалянето и почистването на свещите си е в реда на нещата. Пък и при мен е навик да съм запознат със състоянието на вещите си из основи, та нямаше как да не проверя. Общо взето се дразня на немарливостта Smile