Волво Клуб - България

Full Version: Изхърля водата като загрее
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
Защо може да изхвърля водата като стрелката е под средата даже и перката не се включва ? Колата е S40 1.9td 90коня
Може да е гарнитура на главата,да вкарва компресия в охладителната система.....
Гарнитурата я смених преди 3 хиляди км не вярвам да е от нея пък и ако вкарва компресия няма ли да изхърля постоянно, а не само като загрее? Забравих да кажа че я карам с хлабава капачка на водата защото нямам съединението с автоматичния обезвъздушител и сега се чудя дали не от него, също така някой знае ли дали не работи под налягане и за това да го прави :?:
Естествено, че работи под налягане, има помпа и големи температурни разлики, които водят до големи разлики в обема. Капачката не е просто капачка, а има вентил, който поддържа точното налягане като изпуска въздух и пара. С хлабава капачка ще изхвърля водата, с блокирал вентил ще пръска маркучи.
Благодаря за информацията Smile Как може да проверя дали работи вентила ?
Като духаш през него, но въобще не ти го препоръчвам. :-) Наскоро малко антифриз ме заля и се облизах, вкусен е, но главобола е зловещ. Ако имаш съмнения за капачката просто я смени, около 15 лв е.
Мен ми звучи като блокирал термостат...
Като затегнах капачката няма ядове всичко си работи като стигне стрелката до средата включва вентилатор, само че маркучите са малко твърди и ме е страх да не почне да капе някъде :roll:
На мен това не ми звучи добре.Май ще гръмнеш някой маркуч.
Е като гръмне поне ще знам че е от капачката Smile
Pages: 1 2