Волво Клуб - България

Full Version: Парното работи когато колата е изключена?
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Привет,

Колата ми е V70 2001 2.4i - спирам колата вчера след като карах 30 минути по магистралата с пуснат климатик..деня беше горещ. Спирам, гася и ВАДЯ ключа от стартера. Минават се около 50 минути...изведнъж колата без ключ в стартера и да е на контакт...започва на МАХ да духа парното/климатика... Останах втрещен, изчаках около 2 минути...не спря, сложих ключа и само давайки на контакт и обратно...всичко утихна.

Прочетох че има някаква състема при Волво, която работи точно така...включва след като си напуснал колата парното...за да продуха тръбите и аз не разбрах защо...НО мен ме притесни особено големия брой теми по случая, че много често релето, което трябва да изключи тази система "запича" и духалките работят докато не падне акумулатора.

Всичко това споделям, за да ми каже някой от вас сблъсквал ли се е с подобно нещо и подробности...аз лично останах втрещен...досега не ми се е случвало...може би защото не съм бил в колата за 1 час след като е изгасена(днес просто така се случи че трябваше да чакам в колата).

Моля съвети, мнения и препоръки от всякакъв сорт са welcome Smile
Ами правилно си се поровил из форума, ама не разбрах какво те притеснява. Системата се включва за да премахне остатъчната влага след употреба на климатика, и после да не ти мирише като си го пуснеш отново.... като спече релето какво? Ще ти падне акумулатора голям прас, искаш на някой ток и си сменяш релето...
Ми мерси за отговора, така ми стана още по-ясно. Искам да питам още нещо, ако все пак релето се е скапало и акумулатора падне - след подаване на ток си мисля ако не мога да сменя релето веднага, а искам да ползвам колата - мога ли просто да махна бушона който контролира парното? Ще мине ли номера? Кой и къде се намира бушона?

По-важния въпрос - как се казва това реле на англииски, защото съм в САЩ? Трудно ли е за смяна, ако може да дадете напътствия как се сменя?

Много благодаря!
Можеш да сваляш акумулатора направо :-). Тази система я имат всички коли от висок клас и единствените с проблем са Ауди А6 1999-2002ра с реле Tyco. Релето е било сменяно безплатно на засегнатите коли с реле Siemens каквито са на Волво по принцип. За 14 години все щеше да се чуе за Волво разредило си акумулатора по този начин.