Волво Клуб - България

Full Version: проблем с мигачите и аварийните
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
Здравейте колеги,от извесно време има много дразнеш проблем с мигачите. Преди време смених крушката на аварийните и като ели от тогава се появи следният проблем. При натискане на аварийните след това при даване на мигач не светват мигачите и на таблото не ми свети стрелката за даден мигач. Намерих някаква система като дам мигач и след това при натискане на аварийните няколко пъти и пускане,мигачите зацепват. Нещо под волана където са бушоните става,защото се чува леко като все едно става на късо. Дори и при даване на контакт за палене на колата. Доста често дори и без да съм давал аварийни пак не работят мигачите. Свалял съм копчето за мигачите и съм го чистил,но без резултат. Моля дайте съвет,много е дразнеш проблема,защото мигам по улиците на аварийни и не мога да давам михачи. Надявам се да съм обяснил добре проблема
В ключа за аварийните е проблема. Мигачите минават през него, когато не се върне докрай при изключване оставаш без мигачи. Пробвай да го почукаш когато пак се случи и ако се оправи ще трябва пак да го разглобяваш.
Така е колега,прави си! Пробвах това което пишеш и е това проблема. На мене не ми е проблем да го разглобя,но как да процедирам после?
Аз го разглобявах много пъти и накрая си купих нов. Просто е износен. Когато го разглобиш ще видиш, че каналите където трябва да законтря една пластинка са износени. Смазване с грес помага, но временно.
а втора ръка ли си взе или ново?
Аз също имах подобен проблем като взех колата. Наистина е от копчето за аварийните. Смених го с друго, втора употреба и вече година нямам проблеми. Струваше ми 30 лв - скъпичко е за употребявано според мен, но с джамбазите трудно мога да се разбера. Разглобих старото от любопитство и наистина ставаше въпрос за износване, така че ремонтът ще е временно решение. От друга страна пък и втората употреба не знаеш колко ще изкара.
40-ските имат няколко гениални конструкторски малумия и едното от тях е въпросния бутон.

Нов в МП по-спомени май беще около 70-80лв. На жена ми 40-ската като я купухме и заведохме в кат за номера, бутона се скапа точно пред кат.
Затъкнах го с някакви хартии и на другия ден купих нов.

Новия, има няма 20 включвания един ден (сигурно температурата беше -15) при пускане на аварийките си останаха включени. Оправи се сам като се стопли... Сигурно зимата ще има пак пускаш аварийки и си остават вечно включени.

Намислил съм да изтърбуша един такъв(стария ключ) и да го направя както трябва...
За сега и аз съм с подложена хартийка,поне докато намеря копче,че без мигачи не си е работаSmile
Колеги, и мене ме сполетя проблем с въпросното копче. Демонтирах го, отворих го и видях че не подлежи на ремонт, прибрах го в жапката и разбрах, че мигачите не бачкат без него. Самото копче е някаква невероятня конструкторска шега както и копчетата за огледалата, та да се чудиш как въобще са успявали да функционират толкова време. Продават ли се не оригинални копчета някъде?
Да, но цената е малко по висока от цената на оригиналното. В Мото Пфое е 70 и няколко лева, неоригинално от чужди сайтове - 50-60 евро.
Pages: 1 2