Волво Клуб - България

Full Version: Странен шум след смяна на лагер....
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
След като ми беше сменен лагера на компресора на климатроника се появи този шум в ранните утрини, който след като загрее колата изчезва.
Сякаш от някакъв ексцентрик - според мен някъде нещо май опира?!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=O0Y8HsJaB0I[/youtube]
Огледай пистовия ремък ,докато двигателя работи ,дали се движи нормално без вибрации ,дали някоя ролка не бие.И щом са ти сменяли лагера на компресора, обърни внимание на съединителя на компресора/отгоре се вижда/,дали не е сложен както трябва ,и да опира постоянно в ремъчната шайба.
Колегата е абсолютно прав. Аз тази събота успях да си зглобя колата като правих същата операция, но си я правих сам. И могада те увуря че няма нищо сложно в тази смяна. И единственото нещо за което се сещам е съединителя на компресора, ако са махнали по- дебела шайба от колкото трябва може да стърже в шайбата на компресора. Това можеш да го разбереш дали е така ако когато пуснеш климатика ако шума изчезне, значи е от съединителя на компресора. А другия вариант е както е казал колегата да е от самия ремък или от някоя ролка. Защото за да ти сменят лагера на компресора се маха помпата за хидравликата, после малката паразитна ролка, после алтернатора и накрая самия компресор. Дано съм бил полезен с нщо.
Благодаря за мненията - довечера ще погледна пак!
Както вече казах, странното е че се появява само сутрин на студена кола и после звука изчезва. Още повече - не е синхронизиран със въртенето на ремъка, а идва през оборот и половина - ауфтакт един вид ... Wink
Колега Бел, ако не е тайна какви пари ти взеха за смяната на самия лагер и какво ти подсказа, че същия е за смяна. Може и на лични!
И на мен ми направи впечатление ,че звука е с по-малка честота ,отколкото се върти двигателя ,но единственото ,което се върти 2 пъти по-бавно от коляновия вал е разпределителния !!!Да не би да закача ангренажния ремък в капака горе?!? ,ама там не би трябвало да са пипали при откачането на компресора...