Волво Клуб - България

Full Version: С60 проблем с паленето и датчиците на гориво в резервоара
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
Здравейте, имам следния проблем, вчера докато се прибирах от морето на 258-мият километър към София колата угасна, като на борда ми излезна някаква грешка която след като се опитах да запаля изчезна, колата показваше, че има гориво за 190км, а стрелката на горивото влизаше в резервата, но не беше светнала, възможно ли е да има гориво в резервоара и да не стига до него помпата поради наклон на пътя или нещо друго? В последствие след като сипах гориво колата запали и се прибрах с нея, но като цяло сметката въобще не ми харесва, с 47л гориво съм минал 710км което е 6,7/100 извънградско(до момента на угасването, даже литрите са повече защото когато зареждах колата не беше на изпарения ). Другото което се сещам е, че имам този проблем с таблото който е характерен за с60-ките, да не показва някой неща и часовника да прави каквото си иска, възможно ли е от това да не показва точно разхода и показанията на стрелката за гориво?
svetoslavp Wrote:Здравейте, имам следния проблем, вчера докато се прибирах от морето на 258-мият километър към София колата угасна, като на борда ми излезна някаква грешка която след като се опитах да запаля изчезна, колата показваше, че има гориво за 190км, а стрелката на горивото влизаше в резервата, но не беше светнала, възможно ли е да има гориво в резервоара и да не стига до него помпата поради наклон на пътя или нещо друго? В последствие след като сипах гориво колата запали и се прибрах с нея, но като цяло сметката въобще не ми харесва, с 47л гориво съм минал 710км което е 6,7/100 извънградско(до момента на угасването, даже литрите са повече защото когато зареждах колата не беше на изпарения ). Другото което се сещам е, че имам този проблем с таблото който е характерен за с60-ките, да не показва някой неща и часовника да прави каквото си иска, възможно ли е от това да не показва точно разхода и показанията на стрелката за гориво?


Дизелова кола не е добре да се кара на изпарения, Засмуква боклуците утаени от нафтата и задръства филтъра.
Колега провери електрическата помпа в резервоара дали работи !!!!
Тази електрическа помпа ако не работи не би ли трябвало да ти излезне грешка на борд-компа? А иначе колата по-показания показваше, че има гориво за 190км което по моя преценка с разхода който показва и положението на стрелката е около 12л гориво. На компютърна диагностика ще излезне ли ако не работи тази помпа и каква е точно функцията?
таблото!
Здравей колега,
по спомен.. нивото на горивото се мери от два датчика и стойностите се усредняват, но може и да бъркам. За лампата на резервата има реле в REM-a, т.е. там трябва да търсиш проблема ако не светва диода при стрелка в червеното. Бих предложил да започнеш с проверка на предпазителите, след това релето, също стига ли ток до релето. Вероятно ако ако има проблем с комуникацията на някой датчик, на диагностика ще се хване. Чел съм още подобни теми за закъсали S60 D5 с данни за поне 5-10 л гориво в резервоара, явно има някаква диагноза при тях. Най-лесно е да пълниш преди да стигаш до резервата занапред. На мен по изключение ми се е налагало да карам почти до края - стрелката под червеното, а на борда последните 10 км показва 0 км оставащи с наличното гориво. След като сипах до горе хвана 70.44 л. Веднъж-два пъти годишно ползвам някаква добавка за почистване на горивната система, не знам има ли отношение.
Пиши ако намериш проблем
Поздрави и успех
Zahariev Wrote:Чел съм още подобни теми за закъсали S60 D5 с данни за поне 5-10 л гориво в резервоара, явно има някаква диагноза при тях.
аз съм от тях Smile
има два поплавъка в резервоара но в нафтата има бактерии който прецакват поплавъка и непоказва вярно, и в едни момент следва неприятна изненада. аз ги извадих и почистих с препарати и сега е ОК, но си имам едно наум и винаги имам поне 20л нафа Smile
Колата е закупена от мото пфое т.е. е карана главно с българска нафта и е много възможно това да е проблема, колега би ли казал как се вадят тези поплавъци и с какви препарати си ги чистил.
приятно четене
<!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.volvoclub-bg.com/forum/viewtopic.php?f=8&t=19876">viewtopic.php?f=8&t=19876</a><!-- l -->
svetoslavp Wrote:Тази електрическа помпа ако не работи не би ли трябвало да ти излезне грешка на борд-компа? А иначе колата по-показания показваше, че има гориво за 190км което по моя преценка с разхода който показва и положението на стрелката е около 12л гориво. На компютърна диагностика ще излезне ли ако не работи тази помпа и каква е точно функцията?

Много умните ни автомобили вкарват грешка когато ти изгори крушка на плафона но когато изгори електрическата помпа ти казва всичко е ок.
Два пъти съм свалял въпросната помпа с поплавъците, защото колата ми гаснеше при налично гориво около 13-14 л.
- Първият път чистих нивомери, резервоар а помпата не работеше заради натрупана мръсотия.
И така всичко ОК карам си на резерва и след година пак тубичката и до бензиностанцията.
- Този път помпата беше тотално изгоряла след смяната и нещата са отново както трябва.
Pages: 1 2