Волво Клуб - България

Full Version: S40 - интериорно осветление
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте

От скоро съм собственик на S40 2.0D 2007и ми направи впечатление че когато отключа колата с RF дистанционното, светва само интериорното осветление в краката на шофьора и пасажера до него.
При отваряне на багажника или коя да е врата , осветлението от конзолата на тавана между шофьора и пасажера не светва, въпреки че ключето определящо поведението му(и то е монтирано на същата конзолка)е в положение неутрално.
Според ръководството на потребителя ... интериорното осветление на тавана трябва да се вкл автоматично след отключване и да се изключва при запалване на двигателя.
Овен това допълнителните две ключета за принудително вкл. на осветлението на шофиора или пасажера би трябвало да са активни когато ключа е в положение I или II, а при мен това е възможно само когато двигателя е работещ.... странно.
Интересно ми е какво е поведението при други колеги с S40\V50 след 2004

поздравиSmile
Е.. добре де ... 58 преглеждания на поста .. толкова ли нямаше поне един колега с подобен автомобил да сподели мение !??!
Здравей колега и честито Wink мн безавариини километри!
По въпроса - при неутрално положение отвориш ли врата трябва да светне и като сложиш ключа плавно да изгасне. Допълнителното осветление е независимо и мога да го пускам и без ключ, както и това на конзолата. Дори може да го оставиш включено и да заключиш колата. Няма страшно, след известно време загасят независимо че си натиснал копчетата за постоянно светене.

А как е крушката на конзолата ??
Благодаря колега,

Съвем по моите очаквания ( а и според описанието в ръководството на авт.) е поведението което описваш.
При мен обаче има някаква 'customization' с сервизни средства (Vida)
Крушката на конзолата си е ОК с изключение на факта че ако са вкл. принудително и двете(лява и дясна) интензитета им е на може би 70% от това при самостоятелно вкл. (някакъв желан ефект на димиране се получава)
Осен това когато при работещ двигател вкл. коя да е от двете, след угасянето му, осветлението в купето изгасва плавно ( ключа и шофьора са всеоще в автомобила Smile
Това поведение е характерно и за двете конозли (предна и задна) в купето.

Ще говоря утре със сервиза на МФ дали такива персонални настройки са възможни през Vida и Dice ...
Колега,дай вин номер да погледна какво е възможно и какво не.Поздрави