Волво Клуб - България

Full Version: По-силен шум от турбото + спад на мощност във високи обороти
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3
Здравейте колеги, отдавна не бях писал,но ето,че дойде момента.."Проблема" е следният, от известно време турбото ми се чува дооста по-шумно, започва да шуми яко още от 1400 об.,а другото нещо което забелязах е,че при ускорение на някоя предавка до високите обороти, някъде към 2000-и нещо оборота турбото някакси утихва,после се услилва,после пак утихва... а на 5-та скорост(най-вече на нея) се усеща лек моментен спад на мощността ори 2200-2300 оборота и нагоре,при натиснат до долу педал на газта! Чувството е,че все едно отпускам за момент леко педала и след това веднага го натискам до долу,а всъщност педала е перманентно натиснат до долу.
Някои може ли да даде някакви рпедположение, за да знам от къде да започна диагностиката и да установим диагнозата..?
Ще бъда благодарен на всякакви отзиви!
Поздрави!

П.П. Volvo-то е от подписа ми :geek:
Колеги ето и странният шум наподобяващ дарт Вейдър...Този шум го нямаше преди...имате ли предположения? И колата определено няма мощността, която имаше преди, също така държа да отбележа,че не пуши грам!
Клипа:

http://www.youtube.com/watch?v=ZilnkQhLs...e=youtu.be
Значи отначало се разхилих като свързах Вейдър с клипчето което си постнал, ама знам че не ти е до смях.
При мен такова накъсване на мощността и то точно на 4 и 5 скорост ми се беше случило миналата година когато ходих при едни пишман майстори да ми сменят маркуча за високото налягане. Не знам как са го сменяли, но са били разкачили нещо по турбото и така отидох до морето като измъчих колата - набираше на импулси. После се оказа че някаква скоба не били затегнали и засмуквало въздух не от където трябвало и така ...
п.п. Виждам че си с К/Н филтър - след като го сложи промени ли ти се звука от под капака Smile
Здравей,отначало като смених филтъра звучеше мааалко по-добре турбото, но не и толкова силно с този шум тип Вейдър. Иначе точно и при мен набира на импулси!!! Сега ако ми предложиш и кои скоби да погледна ще съм ти много много благодарен!
П.П. Нищо не "духаше" като отворих капака и проверявах,само звука....
Мен още във средното са ме учили, което не разбирам да не сядам да го гледам, или недай боже оправям. Закарах си я при мои хора, които я оправиха за 10 мин.
Преди малко огелдах но нищо не се вижда... И аз не съм техник,но просто искам да огледам за нещо което си личи,че е измъкнато... Проблема е,че нищо не се вижда...мисля,че трябва да сваля кутията за въздушния филтър и още каквото мога за да огледам... Вие какво мислите?

П.П. Удеве имах пътуване около 50 км и колата се усеща,че няма такава мощност...ОСОБЕНО в оборотите ДО 2300-2400. И е точно както колегата bell е обяснил, на импулси със АДСКИ силен шумящ звук при подаване на газ,дори малка...Учудих се,че така се чува при дори затворени прозорци...
Явно проблемите са идентични тук , аз лично залагам на спукан маркуч за високо налягане или разхлабена скоба както каза колегата bell.Естествено , това е най-малкия дявол..дано е той все пак Smile Не забравяй да споделяш развитието на проблема , Ванка ! Smile
ПП: Погледни около турбината , ''топла'' и ''студена'' част + захват на маркучите (скобите).Ако трябва свали и декоративния капак ама разучи нещата.Също , разход на масло имаш ли ?
пфффф, точно същия звук като при мен Sad. при мен беше спукан интеркулер. с сигурност има нещо спукано но кое е.....
Здравейте,мен ме смнява да е кулера,тъй като звука се чува близо до кутията на въздушния филтър - към купето повече,а не предницата. Най-много ме учудва факта,че не пуши въобще и при максимални обороти...а по принцип пушека е симптом на спукан маркуч турбо-интеркулер....Утре се чудя какво да разглабям и да оглеждам,няма да питам дали е добре да се кара така,явно нещо не е наред.

До Момчил: Момчиле,имам някакъв харч на масло естествено,но минимален, за 10 хил. км може би щеката е паднала с полувин сантиметър или по-малко (при положение,че настъпвам)
In Flames Wrote:До Момчил: Момчиле,имам някакъв харч на масло естествено,но минимален, за 10 хил. км може би щеката е паднала с полувин сантиметър или по-малко (при положение,че настъпвам)
Ясно , добре , мисълта ми беше , да не би след появата на този шум , разхода на масло да се е увеличил.
Pages: 1 2 3