Волво Клуб - България

Full Version: Модул централно заключване V40
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Привет колеги, интересува ме дали всички S/V 40 до 1999 г. имат модул за централно заклюване с дистанционно управление. Причината е, че моята я взех без дистанционно, но вече ми писна да отключвам и заключвам с ключа и реших да си взема въпросния модул от друг автомобил. Дотук добре, намерих си модул с дистанционно и когато тръгнах да го слагам на мястото на моя, се оказа че аз нямам такъв. Няма модул, няма стърчаща свободна букса, нищо. От прочетеното във форума знам, че модула трябва да се намира под кората, над педалите отляво. На централната конзола нямам бутон за заключване отвътре, ако има значение.
Има и модели без дистанционно. Двете схеми са много различни и трябва да се окабелява цялата кола наново за да се сложи такъв с дистанционно.

Простото решение е евтина аларма с централно. Вратите си имат моторчета, управляват се от реле през ключ в ключалката на шофьорската врата. Връзваш алармата да управлява този ключ и кеф ти централно и евтини дистанционни. Аз смених антиката на волво с аларма защото ново дистанционно е 300 лв в Мото пфое и само там може да се програмира.
Жоро, благодаря ти за информацията. Ще мина на твоя вариант с алармата.