Волво Клуб - България

Full Version: Странен проблем с динамо 460 TD
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
здравейте, нов съм във форума, но се надявам, че съм оцелил мястото на темичката, ако не е така моля да ме извините и да я преместите където трябва
И така,по същество колата е 460 бодигард Д19Т, а проблема ми е (мисля) в динамото. когато я купих преди година ми направи номер с четките на динамото, но проблема бе отсранен за 49лв.
Но преди седмица ми направи номер със съшите симптоми(оборотомера и хидравликата спират и лампата светва)-не зарежда, но този път се оправи сама след като исключих климатика и тръгнах да се прибирам и да свалям динамото, по пътя и раздадох малко повече газ(бях доста изнервен) и изведнъж всичко заработи, тогава се оспокоих, но след седмица, тръгнах за плаж и си пуснах климатика, музиката свири, хладничко и си се кефя на колицата, но на един светофар както всичко беше супер, динамото пак спря. Отбих аз да погледна под капака, но всичко там беше нормално, ремъка си се варти стегнат добре, проверих го да не се е омазнил от нещо и да превърта, но уви нищо!!! :?
Продалжих си аз по пътя и след 15-20 мин градско каране(на изключен климатик и нормално каране) динамото пак тръгна. От тогава не е правила повече проблеми, но и не съм пускал климатика.
Ако някой може да помогне с насоки какво да проверя и какво да правя, ще съм много благодарен, че навън е жега, аз не мога да си ползвам климатика Cry
Провери си и кабелите към динамото.Може и те да правят гафа.Хлабава връзка,окис и т.н.
Заминал ти е колектора на динамото , отиди да ти го ревизират . При мен имаше същите симптоми .
Той тия дни Прасковко се връща и ако му остане време, на такива калпазани, като Трънчо, ще дърпа ушите :lol:
защо го прави само когато карам на климатик, това ми е най-странното?
bg_tiger1978 Wrote:Той тия дни Прасковко се връща и ако му остане време, на такива калпазани, като Трънчо, ще дърпа ушите :lol:
Колега, нещо ,нищо не разбрах!!!