Волво Клуб - България

Full Version: ГНП на V70, въпросче.
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Колеги имам теч от помпата и утре ще водя колата на доктор. Някой може ли да ми каже на бош ли е помпата или? За стария дизел на WV става въпрос.
Би трябвало да е VP 44 на Bosch.
Благодаря mudancho.
Той, човека утре ще каже, ако се наеме да я прави, ама да си питам и тука, Горе долу колко време отнема свалянето и, и ремонта?
Зависи колко е зает майстора , но не би трябвало да е по-вече от един работен ден .
Колега имах същия проблем като твоя ,на същия мотор и същата година,закарах я е Благоевград,и оттогава вече година и половина нямам никакви грижи,пиши на лично да ти дам името на сервиза.Бих го постнал и тук ,ако не е в разрез с правилата.
Здравей колега,
помпата е на Bosch VP37 - VE5/11E2300L649. Преди време и аз имах теч и се оказа уплътнение на капака на помпата. При смяната не се демонтира помпата. Много се спекулира с цената, повечето обясняват как трябва да се сваля помпата и после е нужен реглаж. Имах оферти от 80 до 240 лв за работа, а не отнема повече от 20 мин. - отвъртат/завъртат 3 болта. В крайна сметка намерих нормален дизел сервиз и оправиха теча за 4-5 лв уплътнението на капака (оригинални Bosch) и 20 лв за труд, в който влиза и последваща диагностика на горивната система. Ето как изглежда долното уплътнението на капака - 29

[Image: 110c10n.jpg]

и цялата помпа

[Image: 27xm5mv.jpg]

Комплекта гарнитури за цялата помпа е около 20 лв, за работа както се спазарите.

Поздрави и успех
Имах и аз течове и ги оправих при един майстор , впоследствие колата почна да харчи много - 17-18 градско. Оказа се , че с този капак се регулира порцията на подаваното на гориво , и можело само на стенд да се направи така както е по каталог.
Почнах сам да "ръчкам където не трябва" Smile отвивам трите болта и леееееко ( една милимунда )помръдвам капака в ляво или в дясно - завивам болтовете .
Разликата при едно малко помръдване на капака е огромна - колата става звяр рипа и не се трае ама и харчи ...
След десетина опита от моя страна - реших , че така не става и отидох при човек който ремонтира помпи със затворени очи и има нужната апаратура ,платих си и вече съм доволен и спокоен ...
и аз имам проблем с течаща помпа vp 37,колата е волво в70 1999 година,и аз ли трябва да мина през тези майстори.
cosworth team ruse Wrote:и аз имам проблем с течаща помпа vp 37,колата е волво в70 1999 година,и аз ли трябва да мина през тези майстори.
Милен е твоят човек.Мога да ти дам координати ако искаш.
Здравейте,и аз имах теч от уплътнението на капака,смених го при "майстор",действително теча се оправи, но "майстора" не погледна преди това колко са милиграмите на горивото на празен ход и ги сложи впоследствие на 3мг,но колата качи разхода и сега гори 8 л извън градско,преди това беше към 6-6,5л.Та питанката ми е някой знае ли колко трябва да са тез милиграми или да препоръча сервиз Дупница -Кн- Бл.град