Волво Клуб - България

Full Version: Уплатнения на врати за с 80
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте колеги,дали някой знае кат.номер или цена на гумените уплатнения на вратите за с 80.Потърсих в моргите но там или не искат да ги свалят,или са като моите т.е прегорели от слънцето.Не че имам някакъв проблем със влизане на вода в купето защото отвътре са си здрави,но външната част на много места дори липсва и седи много грозно.Ще съм благодарен ако някой помогне с цена,или пък откъде да си намеря втора употреба.
<!-- m --><a class="postlink" href="http://fakturi.motopfohe.bg/chasti/ReportPage.jsp">http://fakturi.motopfohe.bg/chasti/ReportPage.jsp</a><!-- m --> i 8663779 до 8663782 нови от МП
Благодаря за отзива колега,и до сега си мислех че тия от мото пфое не са добре с главите но за една гума да искат 200+лева е меко казано ненормално.
Интересното е, че имам инфото от сервизната история на моята 80-ка, но тогава цената е била 95 лв на гума, чудно какво търсене има за да се повиши до толкова :roll: :x
Колега не искам да те отчайвам, но цените на уплътненията са си толкова. Изобщо уплътненията на вратите не са хич евтини. На 3 различни мои коли съм се опитвал да сменя уплътненията на вратите Пежо, Форд и Фиат и трите пъти се отказах заради високата цена.

Все пак смятам, че мога да ти дам добър съвет как да си ги оправиш сам, стига да нямаш цели откъснати парчета. Търси силикон за фугиране на окачени фасади. Той е двукомпонентен и ако намериш връзки с фирма, която прави монтаж на фасади, ще ти дадат да обереш с една лъжица стари изпразнени казани и ще ти излезе без пари. След това почваш да лепиш и да "отливаш" с кофраж от лепенки липсващите части.

Има и шприцьорски фирми, които ще ти направят уплътненията по поръчка, но се съмнявам цената да е по-ниска от на тези в Мото-Пфое.
Колега благодаря ти и на теб за съвета,но надали ще се хвана да кърпя уплатненията със силикон,не че немога да намеря все пак се занимавам със строителство,но на пръв поглед ми се струва доста работа,а пък и не съм сигурен в крайния резултат което е най-важното.Нямам теч на вода в купето но ме е яд как на тази колица и прегарят гумите и пластмасите,след като скоро съм сменил и пластмасовите лайсни на стъклата,явно преди мен не е била много гледана,понеже не ми се вярва на този модел да са от некачествени материали.За сега ще върви така и ще се търсят уплатнения от ударена кола,а в краен случай друг вариант.
Във форума излязоха две 80-ки за части тия дни, както и аз продавам такава, но съдейки от годините на които са тези коли, не бих заложил на този вариант . Все пак нищо не ти пречи да отправиш едно запитване, за комплект от уплътнения и ако цената не е висока, да се пробваш. Във Варна има специален магазин за уплътнения, там има всевъзможни варианти, но няма да е едно цяло :?
Колега напълно разбирам раздразнението ти от тези цени. Кърпенето е досадна работа естествено. Лошото е, че високите цени в магазините вдигат цените и на втората употреба. Ако новото струва 200лв старото ще е поне 100. Един компромисен вариант е да купиш настаро и да си го дозалепиш със силикона, за който ти казах.

Абе аз много рових из нета - излиза че Мото-Пфое наиситна е немска фирма. Възможно ли е управителя за България да е грък? Тази политика на гръцко ми намирисва ала Бонжур, Шел и Фантастико. Навремето имах Форд Сиера, отивам купувам гумички за клапаните. Продавача идва с една кесия като за пуканки, изсипва я на тезгяха отброява ми 4 от едните и 4 от другите....А аз доколкото знам гумичките се продават вакуумирани в комплект и пише конкретно за кой двигател са, както и дата на производство. Ама цената е същата, щото са "оригинални"...
[quote="gustav"]Колега напълно разбирам раздразнението ти от тези цени. Кърпенето е досадна работа естествено. Лошото е, че високите цени в магазините вдигат цените и на втората употреба. Ако новото струва 200лв старото ще е поне 100. Един компромисен вариант е да купиш настаро и да си го дозалепиш със силикона, за който ти казах.

Абе аз много рових из нета - излиза че Мото-Пфое наиситна е немска фирма. Възможно ли е управителя за България да е грък? Тази политика на гръцко ми намирисва ала Бонжур, Шел и Фантастико. Навремето имах Форд Сиера, отивам купувам гумички за клапаните. Продавача идва с една кесия като за пуканки, изсипва я на тезгяха отброява ми 4 от едните и 4 от другите....А аз доколкото знам гумичките се продават вакуумирани в комплект и пише конкретно за кой двигател са, както и дата на производство. Ама цената е същата, щото са "оригинални"...[/quote

Aaa,изпусна IKEA-та