Волво Клуб - България

Full Version: Бучене при Волво S40 1.8 115к.с
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте колеги,днес като карах по магистралата и вдигнах 140- 150км/ч. мотора започна да бучи неприятно все едно,че имам пробито гърне.Като го настъпих към 160 около 4500 об. изведнъж утихна и с 200км/ч. карах пак не се чува.Ако върна газта пак се чува буботенето.На какво може да се дължи това? :o По принцип мотора е много тих,гърнетата са здрави.
dimitar76 Wrote:Здравейте колеги,днес като карах по магистралата и вдигнах 140- 150км/ч. мотора започна да бучи неприятно все едно,че имам пробито гърне.Като го настъпих към 160 около 4500 об. изведнъж утихна и с 200км/ч. карах пак не се чува.Ако върна газта пак се чува буботенето.На какво може да се дължи това? :o По принцип мотора е много тих,гърнетата са здрави.

Резонанс.
С Shell V-power racing и OMV Мах Моtion 100 не бучи. С бензин от Petrol - Словения (Chevron) също не бучи.

Бученето е от недоизгоряла смес която доизгаря в ауспуха, при връщане на газта пак се получава доизгаряне в ауспуха. Във Vadis пише, че в определени режими се вкарва повече гориво от нужното за да се охладят цилиндрите - тогава се получава бученето.
И какво трябва да направя според теб колега? Да я закарам на газаджия да провери настройките на ГИ на бензин не съм я пробвал дали е така? Не ми е ясно какво е това Vadis? Confusedhock:
Не си ме разбрал - тя така си работи. Газаджията няма как да оправи настройките на бензин - те са зададени от Волво, когато си на бензин газовата я няма. Газаджията се занимава с газта, бензина си е от волво.