Волво Клуб - България

Full Version: Зимни гуми, Michelin vs. Continental
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4
До последно се двуомях коя от 2те гуми да взема, алпин 4 или конти тс850. Като, че ли ми се искаше да е контито, но в последният момент взех 2 мишелина. Сега ще взимам и другите 2 и сериозно се омешах какво да правя. Ако взема континентала, ще сменя тези които купих вече, за да са еднакви и четирите.
Та някой тук, ако има преки наблюдения от 2та модела, ще ми е интересно да "чуя" още мнения.
За 195/65/5 става въпрос.
Които те кефят повече Ванка ;-). Но пък ти си решил и правилно да вземеш четири еднакви.
Имам Алпин 4, но с размер 195/60/15, добре се държат на пътя според моите очаквания и разбирания, но са ми шумни. За Контито мнение не мога да споделя.
п.п. Да добавя и че все пак е добре да са четири еднакви Wink
gramov Wrote:До последно се двуомях коя от 2те гуми да взема, алпин 4 или конти тс850. Като, че ли ми се искаше да е контито, но в последният момент взех 2 мишелина. Сега ще взимам и другите 2 и сериозно се омешах какво да правя. Ако взема континентала, ще сменя тези които купих вече, за да са еднакви и четирите.
Та някой тук, ако има преки наблюдения от 2та модела, ще ми е интересно да "чуя" още мнения.
За 195/65/5 става въпрос.
Здравей колега,
И двете гуми са "Особено препоръчителни" според ADAC, така че си харесай едната шарка и ги слагай смело Wink
Все пак не се чудиш м/у различни класове гуми, а м/у 2 в Топ 5 Smile
На твоя размер има една, която беше на 1-во място 2011 - Гуудиър Ултрагрип 8. С нея ми е оборудвана служебната Октавия (195/65/15) и съм впечатлен. Но като се има предвид, че посочените 2 от теб са на нейното ниво (не помня в коя дисциплина коя беше по-добра), със сигурност няма да сбъркаш.
Ето и тестовете за 2013, където се оказва, че Контито е No.1 тази зима - <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.adac.de/infotestrat/tests/reifen/winterreifen/2013_winterreifen_test_185_60_R15.aspx?ComponentId=185944&SourcePageId=31821">http://www.adac.de/infotestrat/tests/re ... geId=31821</a><!-- m -->
При него и Мишелинът има един "проблем", свързан с българските пътища - имат меки бордове на посочения от теб размер и лесно може да балонират в дупка. За сметка на това возят супер! Аз избрах UG8, защото има твърди бордове, но пък не е толкова комфортна ... а и доста е шумна!
Така че не се чуди, а взимай още 2 Контита, слагай и си ги карай със здраве Smile
Не е толкова голяма разликата, че да хвърлиш две здрави гуми. Континентала са отлични, макар и само една зима да съм ги ползвал, сравнени с едни други "Особено препоръчителни" от миналото са "Мега препоръчителни" Big Grin
По-добре разлика в захабеността, отколкото в шарката. Важното е ползваните да ги сложиш само на предни или само на задни.
:lol: Нищо няма да хвърлям колега. Преди 10тина дена купих 2 нови гуми Мишелин Алпин 4, като тогава не бях тръгнал за гуми, а за друго, и от приказка на приказка, се прибрах с тях. Сега ще ходя да купя още 2 обаче се колебая дали да е Мишелин или Континентал. Като няма да хвърлям тези които купих Big Grin , а ще поискам да ми ги сменят с Континентали. Но това е моята мини дилема сега коя е най-най от тях. Човърка ме това, че бях решил, че ще е Континентал и се оставих да ми повлиаят няколко мнения за Мишелина(Един гумаджия ми вика: "това е мерцедеса на гумите", а аз си вика, че исакм Волвото, мерцедеси не искам...Smile ) Та сега като, чета и на Адак тестовете си мисля, че трябваше да си взема Контито...
Моя опит и съвет е твърдо Континентала, колегата додо е казал за слабите бордове на Мишлен, при контито този проблем го няма, иначе и двете гуми са перфектни във всяко друго отношение, в момента съм с летни континентал. Карал съм на служебни коли конти и смея да кажа, че те и гудиър са най-добрите гуми. които съм карал.
gramov Wrote:... и се оставих да ми повлиаят няколко мнения за Мишелина(Един гумаджия ми вика: "това е мерцедеса на гумите", а аз си вика, че исакм Волвото, мерцедеси не искам...Smile
Ако Мишленът е станал Мерцедесът на гумите, то значи не трябва да го купуваш :lol:
Отдавна Мерцедес не е символ за качество Wink На тази тема можем да си говорим с месеци ... всеки един модел на ВОЛВО в момента е над Мерцедес, дори и ХС-тата Wink Не знам дали има жив пример за МЛ, който да е изминал 100 000 км без да прави тампони, рейка, носачи и т.н., а ХС90-ки над тези километри без ремонт по окачването - колкото искаш ... да не зачесвам темата с двигателите, че при Мерцедес дюзите са консуматив и се сменят през смяна на маслото, особено при "мощният" ML400 CDi - няма по-голям боклук от този мотор, а всеки един D5 го превъзхожда многократно :mrgreen: :lol:
Но все пак говорим за гуми, така че се връщам на темата ... Колега, още ли не си решил? Smile
.... май ще е Континентала, освен ако във гумарната от която взех Мишелина, откажата да ги подменим с Континенатал. Прдполагам не би трябвало да ги бърка, все пак не съм карал с тях, просто са постояли 10тина дена на джантите в гаража. Ако се дърпат, взимам още 2 Мишелина и приключвам с тази тема Smile
Здравей и от мен.

Мишелина има няколко предимства, които много ще се опитат да отрекат,но фактите са си факти. Мишелина има повече каране от Континентала (по-бавно се износва), също така има по-малко съпротивление при търкаляне, което ти пести гориво. Има и други по-незначителни фактори, но Мишелин е номер едно при гумите, дори на много да не им харесва това!!!

Алпин А4 е най-добрата зимна гума, която някога съм карал и ако трябва да си купя зимни гуми на колата те пак ще са Алпин А4. Всъщност при мен на xc70 то няма размери от А4 и затова ще е Michelin LATITUDE ALPIN LA2.

Поздрави
Pages: 1 2 3 4