Волво Клуб - България

Full Version: Проблем с V50 - маншон, рейка или нещо друго?
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте колеги.

Днес реших да сложа зимните гуми и след като свалих предна лява гума се откри доста неприятна гледка:

[ATTACHMENT NOT FOUND]

[ATTACHMENT NOT FOUND]

[ATTACHMENT NOT FOUND]

Видно е, че маншонът е заминал, но може ли да очаквам и по-сериозни проблеми освен него?Да е заминала хидравличната помпа или рейката?А може би да е нещо друго?

Освен това забелязах, че абсолютно всичките гуми са силно износени от вътрешната страна.

[ATTACHMENT NOT FOUND]

[ATTACHMENT NOT FOUND]
Това така или иначе им беше последният сезон, но май освен за реглаж ще се ходи и за пълна инспекция на окачването :lol:
Това не прилича като да е от маншона, повече прилича на хидравличната течност на автоматика или хидравликата на волана. Трябва да се огледа за пукнат маркуч. Маншона изхвърля графитна грес, която е черна и въртенето я разнася навсякъде, тези капки са прекалено чисти за маншон.
Joro74, благодаря за бързия отговор.Огледах за пукнат маркуч, но не видях нещо такова.Само маншона е разкъсан.Дано не е нещо с автоматика.
Офф, тези юнаци от Волво ме зарадваха с час чак за 19 Ноември.
Аз имах такъв теч от автоматика - семеринга към карето. Семеринга е евтин, ремонта е лесен. Огледай картера на автоматика, при мен се събираше по него и изглеждаше като теч от гарнитурата на автоматика. Аз си я карах с теча, като намалее нивото на маслото скоростната кутия започва да 'свири' на празен ход.
Да, днес се заслушах на празен ход и наистина се чува "свирене".
Когато колата е на скорост, но съм спрял на светофар и не се движи се чува нещо подобно на "хъркане".Също така като въртя волана и от хидравликата пак има "свирене".Преди го е правило само при докрай навит волан, но тогава във Волво казаха, че си е наред и не било проблем.Явно с времето се е влошило и сега го има това свирене по целия ход на волана.

Ще спра колата и няма да я карам до 19-ти пък да видим какво ще излезе?!
Вчера взеха колата.Сменили са вътрешен маншон и гайка:

<!-- m --><a class="postlink" href="http://fakturi.motopfohe.bg/chasti/ReportPage.jsp">http://fakturi.motopfohe.bg/chasti/ReportPage.jsp</a><!-- m -->

<!-- m --><a class="postlink" href="http://fakturi.motopfohe.bg/chasti/ReportPage.jsp">http://fakturi.motopfohe.bg/chasti/ReportPage.jsp</a><!-- m -->

Дано да е само това и да съм се отървал леко.
Също така са гресирали и кормилните накрайници, обновили са софтуера по колата и са направили реглаж, както ги бях помолил.Хидравличната помпа била наред, да се надяваме, че няма да излезе нещо по АСК на по-късен етап.