Волво Клуб - България

Full Version: Въпрос за горивна помпа на Волво 460 1.8 I 90h 94г
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравей те имам следния проблем колата няма сила да се изфорцира спокойно трябва да при помпам газта и да я лъжа и е доста зле един майстор я погледна каза че не и стига гориво можели да ми кажете за тази марка горивната помпа колко бара налягане трябва да държи? махнах горивния захранващ маркуч и като дам на стартер пикае после сложих точно преди двигателя манометър показва 1.2 и ако я излъжа качва до максимум 1.8 бара налягане :?:
Налягането трябва да е 2 - 2,2 бара.Като съвет мога да препоръчам,да извадиш помпата,която се намира в резервоара и да почистиш цедката .Това е една от причините за пад на налягане в горивната система.
Kangalov Wrote:Налягането трябва да е 2 - 2,2 бара.Като съвет мога да препоръчам,да извадиш помпата,която се намира в резервоара и да почистиш цедката .Това е една от причините за пад на налягане в горивната система.


правилно ,но по тази магистрала навън има филтър -на самия резервоар е закрепен -/горивен / има и регулатор на налягането ,който е на самата рейка с инжекторите /това само допълнение / пък и си мисля ,че колегата не е споменал ,че има и газ .,,,,там нещата и проблемите ,стават различни
Помпата при за тази система на впръскване трябва да осигурява 3-3,5 бара налягане!Изчисти ЗАДЪЛЖИТЕЛНО резервоара,защото филма ще стане сериен!Успех!
Еми кихнах с 130 лв.Сложих нова горивна помпа + горивен филтър и от 1.2-1.5 бара ми се качи на 3.1/3.6 колата заспа пак ми пълни душата бях забравил какво удоволствие да те вози ВОЛВО!
BIGKALIN Wrote:Еми кихнах с 130 лв.Сложих нова горивна помпа + горивен филтър и от 1.2-1.5 бара ми се качи на 3.1/3.6 колата заспа пак ми пълни душата бях забравил какво удоволствие да те вози ВОЛВО!

Миронеца е стар! варненски !познавач !на волвата ...правилно те е ориентирал ,за което се радвам Wink
Ние по младите тюленчета,след първата салата от луканка виждаме баровете с една единица по на надолнище... :mrgreen: