Волво Клуб - България

Full Version: XC90 подходяща мощност.
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
Здравейте колеги,
Проучвам в момента и искам да знам как се държат вашите ХС90.
Направих въпросите като малък лексикон, както се казваше едно време.

1. Доволни ли сте от мощността на колата?
2. Кой двигател е най-подходящ за това купе според вас - 2.5 литра, 3.2 или 2.9 (5 или 6 цилиндъра)? Има и с 8.
3. Офроуд способности? Черен път и/или насечен терен с урви и дупки?
4. Как е на сняг?
Моля обяснете и защо мислете така.

Нека при отговорите да оставим финансовата страна. Да допуснем че всичко е без пари при обсужването и цената на горивото не ни интересува :twisted:

Това би ми помоганало при един по-нататъшен избор.
Благодаря за отговорите, дано е забавно Big Grin
Поздрави
"Колкото повече - толкова повече."
Основно рефлектира върху данъците и разхода за гориво. Smile
che4ef Wrote:Здравейте колеги,
Проучвам в момента и искам да знам как се държат вашите ХС90.
Направих въпросите като малък лексикон, както се казваше едно време.

1. Доволни ли сте от мощността на колата?
2. Кой двигател е най-подходящ за това купе според вас - 2.5 литра, 3.2 или 2.9 (5 или 6 цилиндъра)? Има и с 8.
3. Офроуд способности? Черен път и/или насечен терен с урви и дупки?
4. Как е на сняг?
Моля обяснете и защо мислете така.

Нека при отговорите да оставим финансовата страна. Да допуснем че всичко е без пари при обсужването и цената на горивото не ни интересува :twisted:

Това би ми помоганало при един по-нататъшен избор.
Благодаря за отговорите, дано е забавно Big Grin
Поздрави
Здравей,
ще отговарям в хронологичен ред:

1. Аз карам дизел и не е много подходяща мощността за това купе, но след ремапа нещата се оправиха. Не е изтребител, но вече не се усещаш килцата. Исках V8, но нямаше такъв на пазара. За Т5 и Т6 нищо не мога да кажа, но аз следвам максимата на Тишо и Мечо Пух :mrgreen:
2. Според мен най-подходящ е V8, колкото и грандомански да звучи. Мощен, не е много лаком и по думите на специалисти е здрав мотор. Доста тих, развърта се добре и мотор с доста ресурс. Обикновено купувам колата повече заради състоянието й отколкото заради типа мотор. Предпочитам да е здрава, пазена и стегната, отколкото да е с моторът, който търся. А - трябва и да е 7 местен, за да си ползвам ДДС-то :mrgreen:
3. Не, определено ХС90 не е кола за off-road. Няма да закъсаш извън пътя, но урви и т.н. е прекалено за този автомобил. Мое мнение! Никога не бих подложил хубавата си колица на подобни изпитания. Все едно да ходиш със скъпи официални обувки на планина, макар и ботуш :lol:
4. На сняг се държи изключително добре за тежка кола, за което помага AWD-то. Благодарение на това, че разпределението е основно отпред и при нужда се предава назад, има добро поведение. Тежка е и стъпва хубаво. W-програмата й пречи да се окопава (на автоматика), което е + за колата в сняг. Добре се държи и на "лигав" път. На дъжд - също много добро поведение. Всичко това са ми наблюдения от обичайно каране - не екстремно, и с подходящи гуми. Лятото е като закована, но с 19-ки. При 18-ките се усещаше леко накланяне. Зимата определено 17 или 18 като алтернатива! Широка гума зимата - само ядове.
5. Ще добавя тази точка и за спирачките - изключително добра спирачна система за автомобил 2500 кг и концепция от преди 10 год.!!! Спира по-добре, по-бързо от Октавията ми, която тези 1200кг. и е на 2 год.

За пари по поддръжка и разход за гориво - не навлизам в детайли защото е относително. На мен може 10/100 да ми е много, а при теб 20/100 да е малко или обратното. Но откъм техническа поддръжка на D5 съм доволен - нормални цени за филтри и масла, дори за автоматика.

Поздрави!
Благодаря за отговорите, дано и други да се включат. Не знам защо но V8 хем го искам хем стоя настрани от страх, да не скапе кутията. V8 има тука 7 местни. Аз също искам 7 местна. Интересно ми е за 3,2 мтора какво ще излезе. Никой да сега не се е оплаквал по другите форуми тука, ама си е нов мотор още. За V8 четох разни страховити истории, ама нещо не ми изглеждат реални. Много нагласено ми звучат, а и съседите на юг (САЩ) са известни някои (не малък процент) да правят уникални простотии с колите си. Затова ми се иска да чуя мнения от други географски ширини. Така и така ще се харчат пари поне да знам за какво да ги дам като му дойде времето Wink


Други колеги с впечатления?

Поздрави
che4ef Wrote:Благодаря за отговорите, дано и други да се включат. Не знам защо но V8 хем го искам хем стоя настрани от страх, да не скапе кутията. V8 има тука 7 местни. Аз също искам 7 местна. Интересно ми е за 3,2 мтора какво ще излезе. Никой да сега не се е оплаквал по другите форуми тука, ама си е нов мотор още. За V8 четох разни страховити истории, ама нещо не ми изглеждат реални. Много нагласено ми звучат, а и съседите на юг (САЩ) са известни някои (не малък процент) да правят уникални простотии с колите си. Затова ми се иска да чуя мнения от други географски ширини. Така и така ще се харчат пари поне да знам за какво да ги дам като му дойде времето Wink


Други колеги с впечатления?

Поздрави
V8 e с Айзин кутия - 6 ст. и няма страшно ... по-малко Nm е от D5 - <!-- m --><a class="postlink" href="http://en.wikipedia.org/wiki/Volvo_B8444S_engine">http://en.wikipedia.org/wiki/Volvo_B8444S_engine</a><!-- m -->
Иска само редовна смяна на масло и изкарва достатъчно дълго.

Най-проблемната кутия е на GM и я слагат само на Т6, но до 2005 год., след това слагат на Айзин.
Колега за съжаление нямам много опит с джипа(8-9 месеца и почти 9000 км.).
Но двигателя е 3.2 и има много готин звук (със зъбни колела е което ме изненада като разбрах) и още не съм го обслужвал(МП ми го обслужи преди продажбата). Дърпа добре, макар че автоматиката малко повече мисли(сравнявам я с 4.2 ТД на Ауди А8 или 3.0 ТД А6).
На офроуд и сняг още не съм го пробвал(тая зима не е снежна).
Сложих му газ и не намирам разлика във вървежа.
За момента имам само един проблем(нямам представа дали е сериозен защото не съм уточнил още от какво е).
Колегата Додо 155 е абсолютно прав за 19-ките(при мен даже са рънфлат) пробвах го това лято на магистралата след Чирпан.
На бензин харчи м/у 14 и 19 (може и повече Smile ) на газ средно 18 (стигал съм и 23 но при доста висока скорост), сега зимата средно 19.5 само градско(а и работата ми е на 3 км.)
Като цяло съм доволен, пък и кефа цена няма Wink
Ето тук има инфо <!-- m --><a class="postlink" href="http://viamobile.ru/page.php?id=2253">http://viamobile.ru/page.php?id=2253</a><!-- m -->
Като изтеглиш файла на стр. 12 са дадени двигателите.
http://vancouver.en.craigslist.ca/bnc/ct...79898.html

http://vancouver.en.craigslist.ca/pml/ct...78836.html

http://vancouver.en.craigslist.ca/bnc/ct...39001.html

http://vancouver.en.craigslist.ca/pml/ct...85237.html

http://vancouver.en.craigslist.ca/bnc/ct...34291.html

Горе долу това се предлага, като цените не варират кой знае колко. Е, все излиза по нещо, но реално читавите коли си държат цена. Поне всичко това което пише е истина, като километри и оборудване.

Иначе много полезни отговори колеги. Благодаря. Общо взето като ги питам тука хората какво ще кажеш за колата отговора е един и същ кажи речи: Всички обичат Волво. Това са много хубави, но скъпи. Най-важното с което се започва - Very Safe car. По специализирана информация както тука трудно биха ми дали и се изцепват някаква глупост. Като едни разбирачи къде се занимавали с коли. Японските най-качествени били. Глупости. Нали бизнеса ви е с такива коли. Абе мислят си че трева пушим и пасем.

Zorba, искрено благодаря за линка. Изобщо не се сетих да търся сервизна книга. 8-)
Здравей che4ef! Втората и четвъртата обява ми се струват едни и същи и именно към този автомобил аз лично се ориентирам (или подобен такъв).За двигател 2.5Т съм чувал, че е брутално здрав и безпроблемен, стига разбира се да е бил обгрижван подобаващо. Има задоволяваща мощност и приличен разход, сравнен с другите бензинови версии. За купето е хубаво да се обърне внимание на ходовата част (с оглед килограмите), много страдат от бързо износване на гумите и от разбити биалетки и по рядко от накрайници. Т6 също е здрав двигател, но аз лично се плаша заради двете турбини, и че му монтират американския автомат.Всичко разбира се зависи от средствата с които човек разполага. Поздрави и успех!
Аз пък ти препоръчвам последната(макар че е без снимки) стига да е читава и те удовлетворява финансово.
Pages: 1 2