Волво Клуб - България

Full Version: Как да не "замръзват" чистачките?
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
Колеги, привет.
Една не чак толкова интересна тема, но необходима (според мен).
Днес се повозих добре в снега...и пет пъти спирах, за да си остъргвам чистачките.
Какви ли не варианти и заклинания пробвах с климатроника...положителен резултат все липсваше.
Някой знае ли някой "чалъм", за да се избегне тоз "ефект" на обледеняване на чистачки?
Може би се предлагат препарати разни, така че ще бъда много радостен, ако някой сподели опит с конкретна марка.
Благодаря ви предварително!

Поздрави и приятна снежна вечер!
Янков
Smile
Има,стига някой да го приложи и във Волво. При Шкода Йети този проблем е решен,поразрови се в нета,а решението е нагреватели в перата на чистачките. Иначе за да не се мокрят и замръзват пръскането със силикон ще свърши работа,но само естетическа - т.е. няма да замръзват. Но впоследствие това води след себе си нов проблем - чистачките ще размазват силикона по стъклото и така ефекта от интервенцията се губи.
Ами някои от сравнително последните коли имат и нагревател в предното стъкло, точно там ,където лягат чистачките , когато не работят. Активира се с нагревателя за задното стъкло.
Преди време от Киров - Бош ми подариха едни мокри кърпички за чистачки , мисля на някаква алкохолно - содова основа , с които като си намажеш гумичките на перата, не се смръзваха, ама беше отдавна - 3-4 години...
mevdo Wrote:Ами някои от сравнително последните коли имат и нагревател в предното стъкло
сравнително новите... - форд ескорт го имат в моделите си от 95-та година, като екстра естествено. А ескорта е доста нисък клас. Може новите да са открили топлата вода Smile
Toни, не говоря за нагревателя на цялото стъкло с изключително тънките реотанчета през 5 мм , а за реотан на мястото , където чистачките обикновено стоят / долу на стъклото/ когато не работят.
Разчитам на комбинация от мерки. Размразявам стъклото с обилно пръскане с "дезодорант", струва около 5 лева в магазините за автомобилни дрънкулки. Ползвам зимна течност за чистачки. Това върши работа до минус пет градуса. При по-ниски температури минава време, докато парното подхване предното стъкло. После няма проблем.
Да споделя как лекувам предното и задното замръзнало и заскрежено автомобилно стъкло плюс замръзналите за тях чистачки:
Тъй като съм на първия етаж не е проблем да напълня едно 2-3 литрово шише с гореща вода и да слезна до колата. В едната ръка обливам обилно стъклата с другата веднага обирам с перото за чистене на стъкла за да не замръзне отново. 6 година действа ефективно! Стъклата НЕ СЕ чупят или пукат!
Благодаря колеги за споделения опит. Само да поясня, че замръзналия прозорец рано сутрин и аз го лекувам с един спрей. Мъката ми е в движение при упорит снеговалеж. Ако карам по магистрала или междуградски път, грижи няма, защото снега не се лепи по стъклото, но в града с това тръгни-спри...вчера зор видях.
А иначе нагревателите, за които говори колегата Mevdo съм ги виждал и аз - долу на предното стъкло, където стоят чистачките на паркинг. Има една Импреза (най-новата) на служебния паркинг, дето има такава шукарийка и всеки път я заглеждам точно там. Не е зле и за шведските возила да помислят за това :-)
А това, което каза колегата Stanchoni ми засили интереса. Мисля да се поразровя, да видя какви нагревателчета за случая предлага пазара, и да се опитам да си "модна" моите чистачки. Но пък не знам как ще им се отрази насрещната ледена струя въздух...
Yankov Wrote:Благодаря колеги за споделения опит. Само да поясня, че замръзналия прозорец рано сутрин и аз го лекувам с един спрей. Мъката ми е в движение при упорит снеговалеж. Ако карам по магистрала или междуградски път, грижи няма, защото снега не се лепи по стъклото, но в града с това тръгни-спри...вчера зор видях.
А иначе нагревателите, за които говори колегата Mevdo съм ги виждал и аз - на предното стъкло, където стоят чистачките на паркинг. Има една Импреза (най-новата) на служебния паркинг, дето има такава шукарийка и всеки път я заглеждам точно там. Не е зле и в шведските возила да помислят за това :-)
А това, което каза колегата Stanchoni ми засили интереса. Мисля да се поразровя, да видя какви нагревателчета за случая предлага пазара, и да се опитам да си "модна" моите чистачки. Но пък не знам как ще им се отрази насрещната ледена струя въздух...
Вероятно, просто трябва да си пуснеш климатриника да духа на предно стъкло, при мен има едно копченце, с нарисуван преден прозорец(води се подгряване на челно стъкло), като го пусна и веднага започва да обдухва предният прозорец, когато е топъл, всичко се разтапя по стъклото и чистачките чистят все едно в дъжд, но това е само при екстермни студове. Wink
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.ebay.com/itm/HEAT-FLEXX-heated-frameless-Windshield-WIPER-BLADES-2-blades-heat-kit-/180993567133">http://www.ebay.com/itm/HEAT-FLEXX-heat ... 0993567133</a><!-- m -->
Pages: 1 2