Волво Клуб - България

Full Version: S40 таван 1997г.
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
Колеги отвътре ми пропадна таван.Кажете някакъв начин да позакърпя положението докато го сменя.Виждал съм по други коли как фабрично тавана е с някъкви тапи нали не може да стане и нещо такова при мен?
С габърчета.Виждал съм едно ауди така.Временно решение де,защото ще е дразнещо.
vil4an76 Wrote:С габърчета.Виждал съм едно ауди така.Временно решение де,защото ще е дразнещо.

Ако започнат да падат по седалките ще стане интересно при сядане ... Wink
Здравей,
виж тази http://www.volvoclub-bg.com/forum/viewto...=8&t=14581 тема - ако решиш да си го направиш сам.
На старата си кола бях решил да го сменям и бях намерил доста полезна тема във форума на Опел - http://www.opelclub.bg/index.php?showtopic=76035 ( но продадох колата преди да се пробвам Wink и не мога да ти дам съвет дали става добре).

OffTopic Като сменях колата не знаех, че и при тази марка го има проблема с тавана :oops: При старата ( Опел Астра ) си казвах, че е нещо нормално.

Успех
Виждал съм за временно решение да слагат самонарезни винтове, но оставят дупки по кората. Имах същия проблем на старата кола и направо махнах плата.След това с четка за зъби свалих засъхналото лепило.
Проблема с провисващия таван идва директно от джамбазина, който преди да продаде колата е изпрал хубаво цялата тапицерия. :roll:

Мисля, че добър тапицер би се справил с проблема.
Аз го брах това със седалките,като купих колата бяха хубаво изпрали седалките с някакъв препарат и бяха станали леж.На двама тапицери карах колата и си оставиха ръцете,търси читави тапицери,че иначе е много дразнещо после.
Аз ще лепя на ново таван,но чакам хубаво време,за да изсъхне хубаво лепилото.Габарчета не става падат.Но явно ще го оставя така докато го сменя.
Колега,вземаш лепило "Бизон" за мокети,сваляш тавана и твориш Tongue .И на мен ми предстои един таван,но да се пооправи времето.Успех!
Фирма АУТО ТЕКСТИЛ близо до караулката на Панчарево , продава плат за тапициране на таван и лепило . За един таван плата и лепилото се връзват на 30,00 лв. Лепилото много прилича на Хелметекс .

<!-- m --><a class="postlink" href="https://plus.google.com/114425412961498242449/about?gl=bg&hl=bg">https://plus.google.com/114425412961498 ... l=bg&hl=bg</a><!-- m -->


Ако ти се занимава - сваляш тавана , почистваш остатъците от старото лепило и лепиш новия плат .

P.S. Всъщност не знам дали си от София , но все пак информацията може да е полезна на някой друг колега със същия проблем.
Pages: 1 2