Волво Клуб - България

Full Version: зелена карта
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Колеги това дали е вярно
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.cars.bg/news/news/view/12262/Grazhdanskata-otgovornost-veche-e-validna-v-celiya-ES">http://www.cars.bg/news/news/view/12262 ... -celiya-ES</a><!-- m -->
Ами аз съм ходил до Сърбия, Хърватска и Гърция,без зелена карта и това в рамките на 3 години.Спирали са ме в Гърция и Сърбия ,никой никога не ми е поискал зелена карта... Някъде го бях чел много отдавна ,че дали със/без зелена карта е все едно,просто кихаш още 50-70лв на застраховател. Smile
За Сърбия нямаше такова споразумение, защото не са в EU, когато пътувах последно, моето пълно каско Английско, не ме покриваше в Сърбия и трябваше да плащам допълнително ако бях решил да ми на от там!

Сърбите се приобщават бавно към Европа и явно сега вече са приели да пускат без зелена карта.
Ами по последни данни от лятото сърбите все още си търсят зелената карта (ако се сетят де) но иначе за дугите страни от EU няма никакви проблеми
Отдавна е така - българската гражданска отговорност важи в целия Европейски съюз, отделно сърби и хървати не искат за нас зелена карта. Говоря за ГО, купена от България. Т.е. ако си с ГО от Англия и пр., трябва да си купиш на границата или предварително.
graf_bezuhoff Wrote:Отдавна е така - българската гражданска отговорност важи в целия Европейски съюз, отделно сърби и хървати не искат за нас зелена карта. Говоря за ГО, купена от България. Т.е. ако си с ГО от Англия и пр., трябва да си купиш на границата или предварително.
Така е, но за да събират парички, ни предлагаха една излишна услуга! И ние като не сме информирани, плащахме. Между другото, преди 5 г. пътувах до Виена и един сръбски полицай, на границата ми се заяждаше със Зелената карта, щото пишело "Сърбия и Черна гора", а те вече се бяха разделили. Трябвало да пише само Сърбия. Казах му че така е издадена от застрахователя, и аз не мога да направя нищо. Минах, ама ме стресна, мамка му!
Не е излишна - в Македония още се изисква. А в Косово нашата не важи - трябва тяхна точно да си купиш.
aleksandar_stefanov Wrote:Колеги това дали е вярно
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.cars.bg/news/news/view/12262/Grazhdanskata-otgovornost-veche-e-validna-v-celiya-ES">http://www.cars.bg/news/news/view/12262 ... -celiya-ES</a><!-- m -->
Това е валидно от 01.01.2007 год., но до момента нашите застрахователи хитруваха с тази зелена карта Wink
Дори не е задължително да имаш стикер на стъклото или да си носиш документ. Ако се наложи ще те проверят в база данни ... но тъй като до момента заради хитрините на застрахователите не "моежехме" да влезем в база данни, се налагаше този сертификат.
Преди години, когато излизах към Гърция и им показвах зелената карта, а гръцкият полицай ми вика: Това за какво ми е, носи го за вашите пътища.
Карай си спокойно Wink
Ма......им и тарикати , аз за няколко ходенки през годините до Румъния и Гърция всяка година си купувах тая зелена пущитина . То за едно ходене до летището в Букурещ за да си изряден ти трябваха зелена ,карта румънска винетка , такса за моста в двете посоки, и по тоя повод на моите американци като ме питата къде да кацнат в Букурещ или ви София им казвам без значение, парите едни и същи. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
aleksandar_stefanov Wrote:Ма......им и тарикати , аз за няколко ходенки през годините до Румъния и Гърция всяка година си купувах тая зелена пущитина . То за едно ходене до летището в Букурещ за да си изряден ти трябваха зелена ,карта румънска винетка , такса за моста в двете посоки, и по тоя повод на моите американци като ме питата къде да кацнат в Букурещ или ви София им казвам без значение, парите едни и същи. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Аха, да ама не! Забравяш удобството на пътуване от Русе до Букурещ по двоен път и само 100 километра за един час си на Отопени, а София е на 3+часа и караш по-едни перфектни така наречени "магистрали" Български! Wink

Аз винаги летя Лондон-Бъкурещ и брат ми ме прибира! За 1 час сме си в Русе! От 2007 никога не сме вадили допълнително зелена карта за Румъния тя си е включена, а за моста таксата е само от страна на шибаните Румънци, те гладни горките, а Дунав мост от тяхната страна в дупки с големината на кратери, гледаш да не паднеш, че излизане няма! :evil: