Волво Клуб - България

Full Version: проблем с остатъчна газ
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте и честит да ни е сайта отново ! Smile Чаках го с нетърпение за да доровя започнатото , но не успях да открия достатачно инфо по моят проблем! Собственик съм на Volvo V40 1,8 122hp 1999 с двигател B4184S от почти година , проблемът е следния - оборотите на колата са сравнително стабилни (500) , при смяната на скоростите , имам остатък след отнемането на крака от газта (чува се форсиране на празен ход) , не виждам никаква разлика дали е загряла или не , случва се " ни в клин ни в ръкав " ! Нещото което ми прави впечатление е че дори когато е загряла мога да отлепя от старта без да използвам газта при равен наклон , до скоро тва го нямаше случваше ми се само когато е студена и го смятах за нормално въпреки факта че успявах да я подкарам дори по нанагорнище (около 10%)! Ще се радвам на съвет! Благодарности предварително ! Smile
Можеби дроселовата клапа иска почистване, става най-добре в ултразвукова вана!!!
Дааааа и аз така предположих че проблема е от дроселовата клапа и днес я демонтирах и почистих , след това с нетърпение запалих да покарам и ........

ядец проблема все още е налице , сега се надявам че може би има някакъв период на адаптация , както подузрително прочетох тук - там ! Докато рових реших да прегледам и предпазителите и какво да видя : [attachment=35862]
[attachment=35859]

чудя се дали е нормално и дали не е защото колата е с поставена допълнително газова уредба ! :?:
Вакумни помпи по принцип имат само дизелите. При бензините има нещо подобно наречено EVAP, Колите след 1998ма нямат такова чудо, на тези преди 1998ма отдавна е свалено от собствениците :-)

Прегледай вакумните маркучи под десния фар (венталиция на резервоара). Там има един клапан, който затваря вентилацията при празен ход, възмжно и той да прави номера.
Smile Предполагам ви стана ясно колко разбирам от двигатели !! Smile Благодаря за бързия отговор joro74 - може ли да помоля за някаква схема или снимка за да се ориентирам за тези вакуми !
Всички неща от картинката се събират зад дроселовата клапа, трябва да свалиш пластмасовия капак за да ги видиш. Би трябвало да нямаш Secondary Air Pump.
Благодаря ! Пробвах да си инсталирам VADIS , но явно нестава под windows 7 , с нея щях да си намеря доста схеми .
Тъкмо слизам от колата сега и май откривам някаква разлика , или по-скоро така ми се иска , но все пак са минали едва 11 км от манипулацията , ще изчакам още малко преди да човъркам пак !
B00MeRang Wrote:Пробвах да си инсталирам VADIS , но явно нестава под windows 7
Става, но с Internet Explorer до 8.0. Не работи коректно с по-новите версии на IE.
Клапата на тази кола няма адаптации Smile