Волво Клуб - България

Full Version: Копчета клима Volvo V40
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте колеги. Скоро купих volvo v40 2003г. Копчетата на конзолата на климатика имат един пласт размекната, леко лепкава пластмаса(или гума) отгоре и изглеждат много грозно. Сякаш горния слой е започнал да се топи и разпада.
Може ли от някъде да се купят само копчетата без конзолата? Дали има смисъл да се опитам да ги изтъркам с нещо? Малко се притеснявам да не се изтрият белите чертички и вентилаторчето на първото.
За тези врътки става въпрос:
[attachment=35954]
Няма да се изтрият чертичките, те са парче прозрачна пластмаса вградено в копчето за да светят. Можеш да изтъркаш смело лепкавата гняс, най-добре става с нокти, за съжаление това леко променя цвета на копчето. Само копчета се продават в ebay, но им искат прекалено много пари, пак са стари и по снимка не можеш да се ориентираш за състоянието.

Лепкавата гняс е защитно покритие на копчето което се е размекнало от агресивни почистващи препарати.
не се занимавай с глупости и излишни разходи колега. Взема се меглиото или др. почистващ препарат,едно парцалче и си ги изчистваш най-старателно и край на тоя проблем. Нищо няма да се изтрие, чертичките ти се прозрачна пластмаса за да може да ти светят копчетата. ПРЕПАРАТ-личен опит
Напълно подкрепям последното мнение.Като ми докараха волвото, първоначално мислех, че някой пластмаси около скоростния лост са черни, пък те били сиви, естествено след като старателно ги почистих. По модула на климатроника имаше кафе, следи от маркери и пр. лепкави следи. Взех си препарат на Ма фра - 7 лв. който е специално за почистване на пластмаси, може и с меглио чисти парцали или микрофибърна кърпа леко полека всичко светна.
Успех.
Благодаря за отговорите - накиснах копчетата в разтвор с препарат за почистване на печка и след половин час след съвсем леко изтъркване светнаха като чисто нови Smile
Също и тези на аудио системата.
Не успявам да сваля копчето за фаровете(страх ме е да дръпна по-силно). Трябва ли да се свали целия панел или мога да го издърпам както тези на климатика?
victorio404 Wrote:Благодаря за отговорите - накиснах копчетата в разтвор с препарат за почистване на печка и след половин час след съвсем леко изтъркване светнаха като чисто нови Smile
Също и тези на аудио системата.
Не успявам да сваля копчето за фаровете(страх ме е да дръпна по-силно). Трябва ли да се свали целия панел или мога да го издърпам както тези на климатика?

Това с препарата за печка не е никак добра идея, в повечето от този вид има сода каустик. Колегите са те насочили с какво трябва да се почистват,аз бих добавил и етилов спирт от аптеката който можеш да разредиш с вода
.