Волво Клуб - България

Full Version: Моторно масло на TEXACO.
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте,преди няколко дена смених маслото на S40 2001 1.8 бензин с HAVOLIN EXTRA 10W40 на Тексако и сега колата ми се струва малко по-шумна от преди.Интересува ме някой дали е ползвал такова масло и дали има някаква несъвместимост с този мотор.
Така като гледам си за друг тип масло - <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.motorni-masla.net/index.php?main_page=advanced_search_by_car_result&brand=40&model=644&engine=5076&x=53&y=9">http://www.motorni-masla.net/index.php? ... 6&x=53&y=9</a><!-- m -->
;-)
Spurs Wrote:Така като гледам си за друг тип масло - <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.motorni-masla.net/index.php?main_page=advanced_search_by_car_result&brand=40&model=644&engine=5076&x=53&y=9">http://www.motorni-masla.net/index.php? ... 6&x=53&y=9</a><!-- m -->
;-)
Мисля че може и 10W40 в зависимост от температурните условия на експлоатация, по скоро незнам като качество на маслото дали е подходящо нали всеки производител на автомобили си има някакви изисквания за масла.
TraidPlus Wrote:Здравейте,преди няколко дена смених маслото на S40 2001 1.8 бензин с HAVOLIN EXTRA 10W40 на Тексако и сега колата ми се струва малко по-шумна от преди.Интересува ме някой дали е ползвал такова масло и дали има някаква несъвместимост с този мотор.
Както колегата е посочил - сложил си по-гъсто масло, което разтропва мотора ... колкото и странно да звучи.
ОК.Благодаря за отговорите!
Здравейте,
Пиша със голямо закъснение, но може да е полезно за темата, тъй като не видях някой да има опит точно с това масло.
Аз съм слагал и за съжаление отзивите не са добри.
При положение, че колата беше на 30 000 км и не гореше никакво масло (сменям го през около 10 000 км), след като сипах съпросното масло изгори около 1 литър за 10 000 км. След смяната му се върнах на предишната марка масло и резултата за мое успокоение беше като преди - спря да харчи масло.
Поздрави
Привет ! За много години на всички !

Късничко открих темата и все пак ще споделя моя скромен стаж по нея ! В началото и аз ползвах 10/40 полусинтетика на Петронас , сега дойде време да го сменям (дори позакъснях) и взех 5/40 пълна синтетика на Унил ! Разликата в шума на мотора се усеща ! Аз съм с V40 1.8 122 hp 2000 година с газ - ровейки книжката по съвсем друга причина се спрях случайно на маслата и не бе упомената марка , както и на капачката на двигателя , но в раздела са подчертани изисквания на параметри за маслото :
ACEA A3/B3/B4
API CF/SN
Дано съм бил полезен ! Безопасно и безаварийно шофиране !
Незнам точно разликата всеки пише глава да те заболи но,и аз бях със 10/40 кастрол с3 не беше лошо но реших проба 5/40 първо някакво по евтино за промивка така да се каже и после нещо по така.Разликата между двете засега 5/40 утихна мотора ,по добър разход така че по добре това все пак зависи мотора как е Smile
Аз сложих Тотал Кварц 10w40 и съм доволен.Предишното масло беше Мобил супер 2000 и го гореше.За 8500 км беше изхарчила около 450 мл.Сега горене на масло нямам.Поздрави.