Волво Клуб - България

Full Version: Скоростна кутия Volvo V40 1.9D 115hp
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте колеги, нека и аз да споделя "малко-голямо" премеждие Wink Още когато купих колата (от подписа ми) преди 6-7 години маховика ми дрънчеше поносимо, но януари вече не се търпеше и реших, че ще се сменя с нов и то комплект с притискател и феродов диск. Купих ги от магазина (нямя да казвам кой да не им правя анти-реклама) LUK сложих ги ..... но мъките не свършиха (таз мъка само черния етикет я оправя) все още се чуваше леко тракане което с натискането на съединителя изчезваше Smile Обаче след 500-1000 км. маховика пак се раздрънча :evil: свалих го и го върнах за рекламация (на 22.01 и още чакам за резултат) през това време дадох да ми правят твърд маховик и то олекотен :lol: от Vitara 2.0 ТD взех феродов диск и прехвърлих главината от моя Smile Вече съм минал към 1000км. и няма проблеми а как върви само Big Grin Обаче скоростна кутия е много зле Sad Някой да е сменял скоростна кутия на 1.9D 115hp 2001 или пък да знае дали става и от друга кола и дали има някой да продава такава (по VADIS ми пише, че е М56). Благодаря предварително Smile
имам същата кола като твоята Big Grin и проблемите ми като я купих и бяха амен същите. Сменял съм скоростна кутия защото моята виеше като разгонен коьот. Отиди на канал огледай я много внимателно и на нея трябва да има номер по корпуса. Не си спомням добре но са към 6,7 цифри. Те са критерия по който трябва да търсиш друга кутия а не вадис(м56 има хиляда разновидности). Моята е като тази в обявата'' <!-- m --><a class="postlink" href="http://prodavalnik.com/rchna-skorostna-kutiya-za-volvo-s40-v40-1-9td-115k-c-i32427379">http://prodavalnik.com/rchna-skorostna- ... -i32427379</a><!-- m --> '' . Просто я давам за пример, обърни внимание на снимката с номера.
И ми стана много интересно за тая разработка с твърдия олекотен маховик от витара 2.0 тд. Обясни ми подробно ако обичаш на лично да не разлигавваме темата ти. Защото на мен майстора който ми прави колата ми каза че с такава интервенция по автомобила най-много след време да ми се разбие коляновия вал и т.н.