Волво Клуб - България

Full Version: Профилактика на спирачни апарати
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте,
Имам мисля проблем със задните спирачни апарати. Сякаш единия задържа. Първо мислех, че е ръчната ама преди известно време смених всичко по нея, а проблемът си остана - сякаш стърже при потегляне но не винаги, най-често в задръстване, предполагам заради почти постоянно натиснатите спирачки.
Въпросът ми е къде в София да отида да им направят профилактика - да се разглоби, изчисти и смени каквото трябва като гумички и уплътнения? Или е по-добре да търся нови или втора употреба спирачни апарати? Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем?
Стърженето обикновено е от дискове с ръб или кофти накладки. Аз се бях измъчил с едни накладки ACER, като покарам малко и започваха да задържат, обясняваха ми да чакам да улегнат, но след като не улегнаха 2 месеца ги смених и всякакви проблеми изчезнаха.
На волвото не съм имал такъв проблем, но преди това карах пасат. Задните дискови спирачки или не задържаха или при интензивно спиране, след това задържаха една идея. Смених им маншончетата, като преди това ги раздвижих. След това нямах никакъв проблем.
Колега, свържи се с автора на тази тема
<!-- m --><a class="postlink" href="http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=49224&hl=">http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=49224&hl=</a><!-- m -->
и ти гарантирам че ще останеш доволен.

п.п. Пепи се казва колегата.
Колега здравей,

От личен опит бих споделил че при стържене или са фалшиви накладки или криви дискове които на стругар могат да се проверят.

Апаратите се познават дали задържат ако като дръпнеш ръчната и я оставиш за час два при последващо потегляне започне някой от апаратите да загрява.