Волво Клуб - България

Full Version: един въпрос за седалките
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
Здравейте колеги от няколко дни се опитвам да махна подглавниците на предните и задните седалки и не се получава.Въпроса ми е следния могат ли да се махат и как какво ли не правих и не става. Confusedhock:
Колега виж в тази и линковете към други теми в нея :http://www.volvoclub-bg.com/forum/viewtopic.php?f=8&t=16300
Благодаря колега ще се поровя да видя какво ще излезе.
Колега сигурно е че има начин, но той може да не е лесен.
Преди два месеца ми претапицираха шофьорската седалка, като смениха изкуствената кожа с истинска.Това няма как да стане без да се махне подглавника. Явно обаче не е като на другите коли да го местиш, махаш, мърдаш когато ти скимне.
Явно има някакъв пиниз.
Възможно е мъчих го по всякакви начини но не става.Пробвах да го повдигна като го дърпам не става,гледах да не би да има някакво бутонче да се натиска да се освободи няма.Освен да свалям седалката не знам какво да правя.
По спомен, мисля че отстрани на седалката се натискаше за да излезе подглавника........ ама за Волво ли ставаше на въпрос, да не ви подведа....
Да за волво. Къде се намира отстрани ?
Прочете ли отговора на Жоро в другата тема към края?Бутоните на V40 се намират както ти е подглавника, отзад на седалката пускаш въображаема линия от двата му края надолу.На нашите седалки има широк борд и тапицерията се прибира навътре.Този борд е широко около 10см.Значи, пускаш верикално една линия от края на подглавника и където се подгъва тапицерията навътре натискаш някъде там с пръст и ще усетиш бутона.От другата страна има също такъв.Като ги намериш бъркаш под подглавника и се мъчиш да го избуташ нагоре, натискаш единия бутон да освободи, после другия и воала.
Ако не е като на V40 я продавай и си вземи V40 :mrgreen: :lol:
Дано да не греша, но залагам на това, че производителя не е проявил голяма доза творчество и не е променил мястото на освобождаващите бутони. Те се намират с напипване и са надолу по протежение на стоманените оси държащи подглавника . По принцип упражнението се прави от двама души-единия натиска, а другия дърпа подглавника. Успех и пиши как си се преборил с проблема. Така и други ще са наясно със свалянето на подглавниците.
Колегата с перката на гърба ме е изпреварил в отговора :mrgreen:
Pages: 1 2