Волво Клуб - България

Full Version: Волво с40 2.0д 136 2004 шум при движение
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте колеги, нов собственик съм на гореспоменатия автомобил (чудесна кола) от 3 седмици. Колата е вноос от Италия като аз съм втори собственик в българия, на 185000 км е има и сервизна книжка от момента на закупуването до сега. Още при покупката чух странен шум при скорост над 60-70км/ч. Отдадох го на заминал лагер на някое от колелетата и взех колата на риск. В последствие се оказа, че за смяна са двата задни лагер-главини и преден десен. Смених ги. Шумът драстично намаля но не изчезна. Като че ли се чува от двигателния отсег и се засилва при ускорение. Два пъти на борд компа излиза следното съобщение и после изчезва само - CAMBIO RICH. ASSISTENZA в превод -
Необходимо е обслужване на скоростната кутия. Възможно ли е да е намаляло маслото в скоростите, може ли да се долива, удачно ли е да се сменя и ако да с какво, и изобщо какво значи обслужване на скоростната кутия при този модел? Моля помогнете сума пари наринах в тази кола... Предварително благодаря на отзовалите се Smile Поздрави!
stifunkata Wrote:Здравейте колеги, нов собственик съм на гореспоменатия автомобил (чудесна кола) от 3 седмици. Колата е вноос от Италия като аз съм втори собственик в българия, на 185000 км е има и сервизна книжка от момента на закупуването до сега. Още при покупката чух странен шум при скорост над 60-70км/ч. Отдадох го на заминал лагер на някое от колелетата и взех колата на риск. В последствие се оказа, че за смяна са двата задни лагер-главини и преден десен. Смених ги. Шумът драстично намаля но не изчезна. Като че ли се чува от двигателния отсег и се засилва при ускорение. Два пъти на борд компа излиза следното съобщение и после изчезва само - CAMBIO RICH. ASSISTENZA в превод -
Необходимо е обслужване на скоростната кутия. Възможно ли е да е намаляло маслото в скоростите, може ли да се долива, удачно ли е да се сменя и ако да с какво, и изобщо какво значи обслужване на скоростната кутия при този модел? Моля помогнете сума пари наринах в тази кола... Предварително благодаря на отзовалите се Smile Поздрави!
Здравей, колега!
Честито за автомобила, макар и с неприятни първоначални впечатления.
Италианците са известни със своята немарливост и е напълно възможно ск. кутия да е останала без масло.
Не разбрах дали колата е автоматик или с ръчни скорости, но съветът ми е веднага да отидеш на сервиз и да се смени маслото! Най-добре е да се довериш на Мото-Пфое за това!
Колкото до сервизната история или книжка - този номер го научиха търгашите преди много години ... обърни внимание дали "случайно" не е с един и същ почерк, мастило и т.н. :lol:
Dodo 155 Wrote:
stifunkata Wrote:... обърни внимание дали "случайно" не е с един и същ почерк, мастило и т.н. :lol:

и да е - "кел файда" вече, както казват старите хора Smile
сервиз и то като само такъв, където са влизали преди това шведски коли Smile

Успех!
Благодаря за бързите мнения и насоки, надявах се да разбера дали може просто да долея масло с надеждата шумът да изчезне, и ако да къде се намира пробката. Скоростната кутия е 6-степенна ръчна. Доста прочетох по другите форуми болшинството от хората са против смяна на маслото при ръчна ск. кутия, но все си мисля че не е така. Осем години карах пежо и честно казано сега гледам волвото и го обикалям като голям камък Smile Ще ми се преди да отида в мото пфое да се опитам да направя нещо сам. Разбирам че е глупаво и сигурно няма да одобрите подобна постъпка, но така или иначе мото пфое е последната спирка, ми се ще да мина по тънкото. Та ако някой е наясно къде се намира въпросната пробка нека сподели. Иначе Кастрол 75в90 е маслото което препоръчват от Волво за тази кутия. Съжалявам ако звуча леко панично но след 1000лв за лагери просто не ми се мисли колко ще ме обръснат в МП.
От МП едва ли не ми се изсмяха и казаха че маслото в скоростната кутия е несменяем консуматив, но ако пък толкова държа да ида да ми го сменят..... цена за труд и масло 110лв. Та сега какво да правя с новият си стар кошник?! Някой от тук сменял ли е масло на скорости или темета е табу Smile
Няма такъв филм като несменяемо масло, всяко нещо с времето си както и маслото.
Кутията е ММТ6 и събира 1,75л обаче нямам вадис да ти пиша модела, по спомен около 30лв/л.

Аз лично го смених на 65к км Wink
И аз сменях моето и от кутията изтече нещо като рядка кал и нямаща нищо общо с маслото.
Аз само ще споделя, че при 101к км сменях съединител...или по-скоро маховик, та се налагаше да се източи маслото. За 101к км маслото беше като ново...бистро и червено. Според мен трябва да го смениш и да видиш как ще се държи след това. Аз лично бих си купил маслото от МП, но не бих го сменил там на всяка цена. Смяната му не е сложна процедура.
Здравейте колеги, оказа се разбит опорен (висящ) лагер на дясна полуоска Confusedhock: Това както каза приемника е добрата новина, скоростната ти кутия е здрава. Лошата е че при този модел лагера върви със цялата полуоска. Нали се сещате за гадното чувство в стомаха Smile Иначе така и така бях там смениха ми маслото на скоростите 92.80лв. ако някой го интересува.
Проблема е отстранен, адмирации за МП Плевен, това се казва бързо и качествено обслужване! Темата е за триене.