Волво Клуб - България

Full Version: Поява на Check Engine след магистрала
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте,
имам следния проблем, появява ми се Check Engine след като съм карал примерно от Бургас - София, след като изгася двигателя и го запаля пак се появява грешката в ламбда сондата, но не задължително при първото палене след магистрала, понякога е след 3-тото палене. Но при каране в града го нямам този проблем. Качвам данните от компа при който е засякъл че се появява грешката. Моля някой да каже трябва ли да се увеличи или намали газовото. По принцип то черпи инфо през ОБД.
Не се вижда точно каква е грешката. Като гледам корекциите от около 1% си мисля, че газта си е добре, пък и газовата се самонастройва по ОБД. Виж сондата какви данни дава.
Здравей колега, и аз го имам тоя проблем, съм на път да открия от какво е.
При теб има ли развитие по темата.
И да те питам на колко километра са дюзите на газта и имаш ли голям филтър преди изпарителя?
дюзи на газта. със сигурност
От това ли се оказа проблема при теб? Защото ми казаха, че при мен проблема е в ламбда сондата, която е малко ленива.
Грешкa в сондaтa може дa нaбивa зaрaди невъзможност дa регулирa горивото. Джокер дългосрочните корекции, от нaчaлото нa темaтa сa около 10те%. В единия пример дори повече. Неутрaлнaтa стойност е 1. Знaчи 1.09 ще ознaчaвa 9% повече гориво. Лепер, възпроиздеждaш условиятa от фрииз фреймa, един път нa гaз, и после нa бензин. След товa си преглеждaш дaнните от двете горивa, и ще знaеш дaли гaзтa ти е проблемнa.