Волво Клуб - България

Full Version: volvo v70 2.5 tdi 1999 проблем с имобилайзер
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3
здравейте колеги,проблема е следния:ключа за колата ми беше откраднат като са ми взели дрехите от другата ми кола.самия ключ е с дистанционно и колата с него самo пали,имам и резервен но той е прост дубликат от предишния собственик и не ми вържи работа един вид .по него ще се извади друг ключ но дали има вариант да прочетат кода на имобилайзера и по него да се презапише новия ключ или трябва да се премахне имобилайзера и без него да паля .ако знаете някой който ще оправи работата за град русе моля предложете Cry :?
при 40-ките първа генерация всеки собственик има право на 6 пин кода, но доколкото съм чувал е доста скъпа услуга и се извършва онлайн през сървърите на волво, като колата е закачена към обд-буксата, предполагам, че и при 70-тките нещата са аналогични, та предвид това мисля, че най-евтиният вариант е от същата година дизел - компютър, имобилайзер, ключ с чип и евентуално ключалката за запалването, с малко късмет може да минеш много тънко. Успех !
Чипът за имобилайзера не е в дистанционното, а в дръжката на ключа. Ако дубликата е с изкопиран чип можеш да го ползваш и по него да извадиш още ключове. Ако е без чип или колата го отхвърля има 2 варианта

1. Човек с Volvo диагностично оборудване да програмира нов чип към съществуващия имобилайзер. Можеш да започнеш с оферта от представителя на Волво за Русе. 1999т все още не изискват 'online' щуротии с Волво сървъри. Мисля, че след 2004та са тези екстри.

2. Към нефабричните аларми с възможност за дистанционно запалване на двигателя се предалагат модули за 'лъжене' на имобилайзера. Можеш да разпиташ алармаджии дали има такива за волво.
ами другия ми ключ е най-обикновен за съжаление,намерих оферта за смяна на компютър с ключ и дръжката и други дреболий които ще трябват но искат 200 лв,а не ми се рискува на сляпо с компютъра защото не знам дали ще стане за двигателя
Преди време си извадих втори ключ за моето S70 . Номера беше такъв - разпоява се чипа на имобилайзера който се намира в модула за управление под волана ( с големината на цигарена кутия ) прочита се кода записан в него, след това се запоява на старото му място и се програмира новия имобилайзер - малка ампулка с големина 3-4 мм. която се пъха в новия ключ . Мото Пфое могат да направят нов ключ но не съм сигурен , че е по същият алгоритъм . Вземи си модула на имобилайзера и обикаляй автоключарите , не всеки може да направи това упражнение ,но пък може да намериш твоя човек .
ще пиша когато има някакво развитие по въпроса,да знаят и други колеги как трябва да се действа в такъв случай
Здравей колега аз имах подобен проблем,докато си стоеше колата и се заключи имобилайзера.И реших от кола за части да взема имобилайзер с ключ...сега ключът си стои на антената и си пали с всякакви заготовки!Според мен това ти е най-удачен вариант защото не е нова кола за да наливаш грешни пари.
ами не знам още какво точно да взема от кола донор.до момента знам за комп;тър за двигателя ,контактен кл'ч и дръжка за шофьорската вратата,ти какво предлагаш за взимане от кола донор ? или трябва само да се вземе имобилайзер с кл,ч ?
cosworth team ruse Wrote:ами не знам още какво точно да взема от кола донор.до момента знам за комп;тър за двигателя ,контактен кл'ч и дръжка за шофьорската вратата,ти какво предлагаш за взимане от кола донор ? или трябва само да се вземе имобилайзер с кл,ч ?


От кои V70 е колата? Първите V70 или тези с дизайн-а на S80?
първите серий v70
Pages: 1 2 3