Волво Клуб - България

Full Version: За акумулатора
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Колата е в сервиз за боя, стояла е 4-5 дена без да я палят и сега има проблем с акумулатора(обадиха ми се че не е запалила и компа е изписал за проблема, а и че ката го закачат гасне). Акумулатора го купих лятото миналата год. сега не се сещам марката, но е 98А.
Утре ще ходя да я взема като казаха че ще го зареждат през ноща.
Ако пак ми изпише че не е наред ще ми е проблем ли карането( по скоро до тези които ми го продадоха)?
Доколкото си спомням при смяната имаше някаква врътка с откачането и закачането.
zorba Wrote:Колата е в сервиз за боя, стояла е 4-5 дена без да я палят и сега има проблем с акумулатора(обадиха ми се че не е запалила и компа е изписал за проблема, а и че ката го закачат гасне). Акумулатора го купих лятото миналата год. сега не се сещам марката, но е 98А.
Утре ще ходя да я взема като казаха че ще го зареждат през ноща.
Ако пак ми изпише че не е наред ще ми е проблем ли карането( по скоро до тези които ми го продадоха)?
Доколкото си спомням при смяната имаше някаква врътка с откачането и закачането.
Здравей, колега!
Не знам каква марка е, но 100% не си е заминал ... все пак година и половина не е толкова много ... освен да е от онази "супер" серия на БОШ, която не издържаше и година :roll:
Ще споделя нещо, което съм забелязал на моето ХС90 - изписва "Battery Low" под 12,5V ... някаква защита е, но си пали без проблем. Записваше ми разни грешки със стария акумулатор, но той беше стар. С новият (Exide 100Аh) вече над 1 година нямам никакви проблеми.
Музиката доста ток дърпа заради усилвателят (особено ако е с бас в багажника - там има още един усилвател), както и отворените врати - в затворени помещения датчикът пуска лампите, а в купето имаш над 100W (таван, крака, багажник). Аз замених моето осветление с LED крушки, забранявам по автомивките да ми пускат музиката и вече не виждам това съобщение.
Сега ще ти го заредят и после няма да имаш ядове, но на място не забравяй, че ХС90 е голям лакомник на енергия Wink
Ако имаш възможност - подмени всички крушки в купето с LED, за да намалиш максимално разтоварването на акумулатора и не пускай музиката на загасен мотор.
btw ... не знам в кой сервиз е, но си провери все пак дали това е твоят акумулатор, за да не се окаже, че си "купил" нов и не си разбрал :mrgreen:
Поздрави!
LED-а е in progress. Smile
Почти нямам съмнения за подмяна ама знае ли човек, утре ще разбера. И моите съмнения са че са си слушали музика при това на затворени врати, че имаше да правят 8-9 детайла.