Волво Клуб - България

Full Version: Откъде да си купя фолио 3М за стъкла ?
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
В ютуб има клипове как се лепи авто филио. Направи снимки преди и след Smile
bell Wrote:Успех колега, само внимавай да не стане на "шупли" и да се набере на паяжини хубавото фолио .. пред блока двама комшии така решиха да се тонират и ... верно се отличават сега Smile

Както вече писах по-горе при мен нещо нагряваха самото фолио върху стъклото за да си вземе формата на джама ...

Точно - нагрява се с мощен сешоар или пистолет за горещ въздух . Човека който ми го продаде беше така любезен да ми обясни всичко ,а и клипчета гледах доста .... Фолиото има свойството да се свива при нагряване но само по дължина на ролката , на широчина - не . Лепи се на външната част на задния прозорец само със сапунен разтвор , нагрява се със топъл въздух и набръчканата част която се е получила се свива . След като приеме формата на прозореца се разлепя и се лепи отвътре . Достатъчно клипчета и обяснение има из нета . Не е толкова сложно . Ако не стане от първия път ще изтичам за още едно парче фолио . Smile Само ми трябва гараж за задното стъкло , за да мога да включа сешоара на жена ми и да нагрявам с него .... Страничните стъкла мисля да ги сваля от вратите ( което е правилния начин ) и да ги облепя вкъщи .
Maxijaz Wrote:В ютуб има клипове как се лепи авто филио. Направи снимки преди и след Smile

OK . Ще направя снимки ! Smile
И внимавай със пистолета за горещ въздух или сешоара за да не се налага освен за парче фолио да отскачаш и до автоморгата за стъкла ... , просто не го задържай дълго на едно и също място.
Аз да добавя че си затъмних задните стъкла на комбито на едно място в кв. Дружба.. Беше преди 4-5 месеца. Фолиото не е 3М да кажа предварително, не помня марката, английско е, изучавах ги тогава, пак са голяма работа, но не робувам на марки. 3М струва поне три пъти повече само защото е 3М. Мястото, и по-точно човека ми го препоръчаха познати с пряк опит, а на един от тях колата е на повече от 3 години с това фолио - и изглеждат супер. Т.е. не може да кажеш изобщо че има фолио - все едно стъклата са си оригинално тъмни. Имат различни степени на затъмняване, оттенък, UV защита и въобще всичко което се сетите. Цялата операция излиза 160 лв. - flat rate - за задни стъкла. За моите стъкла не говоря - и те са така, но все пак са от скоро. Да речем. И за да не правя реклама ще спестя подробности, ако някой прояви интерес да пита да ЛС. И моето лично мнение е - оставете някой който е професионалист да го направи.. За да не сменяте стъкла после. Щото и най-марковото фолио ако не е залепено както трябва.. върви обяснявай после.
Ето една снимка на моя вагон от фейсбук страничката на човека (5% tint):
[Image: 1690009_599278313460984_385815095_n.jpg]
Не че много се вижда как е, но нямам мои снимки. Отвън не се вижда нищо освен ако не пада пряко силна светлина, отвътре е светло.
100 % UV защита. И най-якото е че забравих за щората в багажника. Хехе, сега забелязах че се виждам в отражението на задното стъкло :mrgreen:
Днес залепих двете задни стъкла , утре ще направя и малките триъгълни а задното ще чака засега ...Стъклата ги свалих от вратите и ги облепих вкъщи .
Хубавото на марковото фолио е , че има технически характеристики . Оцветил съм в жълто това което си купих - ATR 20 CH SR HRP / Llumar .

[attachment=37913]

[attachment=37911]

[attachment=37909]

[attachment=37907]

[attachment=37905]

[attachment=37902]

[attachment=37901]
Готово ! Доволен съм ! Smile Фолието е Llumar .

[attachment=38405]

[attachment=38402]

[attachment=38401]
Браво, а първата снимка е за изложба, май благодарение на бялото Ауди.
Pages: 1 2