Волво Клуб - България

Full Version: Volvo DiCE и VIDA 2013 в Пловдив!
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте колеги! Притежавам алтернатива на оригиналния хардуер за диагностика Volvo DiCE и софтуера VIDA 2013. Тествах го на бързо на новото ми Volvo V50, D5, MY 2007 и работеше без проблеми. Тествах го и на по-старото ми Volvo S40, 1.8, MY 1998, но не успях да го накарам да прочете колата. Даваше съобщение, че колата трябва да е след 1999 г.
Идеята ми е, че някой член на клубът в Пловдив ако има нужда от прочитане на колата мога да се опитам да му помогна. Още не съм се занимавал подробно, за да разуча какво може. Поне едно прочитане на грешките за сега! Успях да си сменя и езика на борд компютъра и радиото на английски на новото волво. Излезе някъде 80 евро (плащане чрез PayPal), защото използвах услугите на чешки "хакери" и фенове на марката. Използва се тяхна малка програмка, моето DiCE и компютър с интернет връзка. Софта се сваля чрез тяхната програма преди самата инсталация на колата. Интересното беше, че имаше и български език, но само за борд компютъра. Аз, обаче избрах английски. За жалост операцията по инсталирането на езиков пакет на кола е еднократно. За всяка кола трябва да се заплаща, но пък е много по-евтино от услугата в МП.

Поздрави на всички клубари!

ПП: Не правя реклама на никой. Нямам и намерение да развивам търговска дейност! Просто споделям и ако имам време, съм готов да се опитам да помогна на колеги от форума в Пловдив.
Честито за новото Волво и да ти служи дълги години!
Аз имам нужда от програмката, ама трябва да дойдеш (с новото или старото) до София, че онзи проблем със лампата System maintenance си съществува. Аз бих избрал V70, ама и D5 на V50 не e зле, само че не забравяй че двата мотора са различни - единия е помпа-дюза, а другия Комън рейл.
Поздрави още веднъж и милиони безаварийни километри! 8-)
<!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.volvoclub-bg.com/forum/viewtopic.php?f=51&t=36623">viewtopic.php?f=51&t=36623</a><!-- l -->