Волво Клуб - България

Full Version: Багажни кутии - АВТОБОКС
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте! Дали някой е монтирал такова нещо на S/V 40 и има ли някакви тънкости и спецификации като размери и модели, които трябва да се съобразят за Волво-то(S 40 < 2004)? Т.е. да не се влияе стабилността при движение примерно, да не може всеки да си го хареса и свали. Изобщо някакъв споделен опит с този тип багажници?
Става въпрос за този тип:

[attachment=37945]
[attachment=37947]
Колега това ми върши работа на мен. За теб естествено друг размер. Модели и размери няколко в зависимост от колата, собственика и парите. Има си тънкости относно размера, монтажа и др., но не е сложно, а удобството е голямо.
ivolvo Wrote:Здравейте! Дали някой е монтирал такова нещо на S/V 40 и има ли някакви тънкости и спецификации като размери и модели, които трябва да се съобразят за Волво-то(S 40 < 2004)? Т.е. да не се влияе стабилността при движение примерно, да не може всеки да си го хареса и свали. Изобщо някакъв споделен опит с този тип багажници?
Става въпрос за този тип:

[ATTACHMENT NOT FOUND]
[ATTACHMENT NOT FOUND]


Адаш, аз съм точно с такива релси и кутия VOLVO S40, 1998г.!
Донесоха ми ги чисто нови от Англия. Монтажът не е труден, още повече, че има упътване. Самата кутия се поставя за 2 минути.
Няма проблеми при движение - нито вибрации, нито шум, като опитът ми е до 140 км/ч.
Има подобен багажник и го ползвам най-вече когато ходя на ски - удобен е и побира много. Има си ключ, за да не може всеки да го отваря и да го хване липсата. Захваща се с четири крачета за шините, производителят препоръчва да се кара най-много със 130 след монтирането му. Движили сме се и над тази скорост, освен по-висок разход на гориво нищо друго не се случи, но това си до избор на водача. Мога да кажа, че почти не се усеща при движение.
Ето няколко снимки и от мен:

[Image: 7439151l.jpg]

[Image: 7439152P.jpg]

[Image: 7439155Z.jpg]

[Image: 7439171S.jpg]
Браво! Брагодарско за примерите! Доста добре стои! Според вас трябва ли да се сваля от колата или може и "компромисно" на нея да стои? Нещо ме човърка, че ще го "думнат", а мисля е неудобно да се сваля и слага често. Проблемът е, че имам газова в багажника и заема доста място, а това мисля да стане като втори такъв скоро време...
Не съм гледал в книжката, но дали знаете до колко килограма можа да се товари покрива - 50, 60, 70...?
Поздрави!
Свалянето става за 2-3 минути. Четири П-образни шпилки са захващат на релсите с помощта на гайки, които се завъртат от вътрешната страна на кутията, след което си я заключваш с ключ. Така, че не ти пречи да си го монтираш само при нужда.
Относно обема - събира доста багаж. При ползването на кутията, там слагам главно сакове и чанти в предвид формата и съответно по-лесното им вдигане. В момента не е монтиран за да ти кажа какво е написано от производителя.

За релсите нещата не стоят така - изисква се време за да ги монтираш/демонтираш. Ако имаш малко помощ и при тях нещата стават по-бързо.
Релсите се монтират посредством болтчета.Отнема 10-15 мин.По принцип са за S40,защото са с еднаква дължина.При V40 таванът отзад е по-тесен.Аз реших проблема като преместих едната лапа с около 2 см. и скосих релсата в горния край,за да може да се затвори капачето.Отворът на стария размер си остана,така че винаги мога да я върна в предишното състояние и размер.Само трябва да махна новия нит, който сложих и да поставя такъв в стария отвор.Това е за колегите,които като мен на са си намерили надлъжни релси Big Grin .