Волво Клуб - България

Full Version: счупен скоростен лост
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
От извесно време първа скорост ми влизаше понякога с усилия,все едно скоростния лост не беше там където трябва и с малко усилия влизаше. Не обръщах внимание,тъй като преди това свалях скоростната кутия за смяна на семеринг на опашката и реших че така са я сглобили.Днес обаче като тръгнах да паркирам и хоп,нямам задна-не мога да я включа. Мислих и съвсем случайно махнах кожата на скоростния лост и видях една пластинка е паднала,слагам я и включва,но доста бързо пада,качвам и снимка...платинката се намира точно зад лоста!
Колега, аз имах същият проблем и смених целия механизъм с "втора ръка". Защо не опиташ да я залепиш с "течен метал" тази пластина към канала. Но това само, ако халката в долния край на тази пластина е здрава. Тази халка играе роля на водач и се плъзга нагоре-надолу по лоста и държи и двата края на пластината съответно. При мен беше спукана и затова смених целия лост.
[attachment=38834]
[attachment=38833]
утре ще погледна какво е положението и ще търся и аз ако не подлежи на поправкаSmile
При мен от долната страна се оказа здраво,леко е напукана пластмасата,но проблема е в горната му част,просто леглото дето лежи пластината се е изяло и много лесно пада от него. Засега съм го закрепил с винтче,но ще трябва и аз да търся друг здрав скоростен лостSmile