Волво Клуб - България

Full Version: Теч на антифриз в купето
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
Здравейте! тези дни при сезонно почистване открих мазно петно на мукета под парното. автомобила е волво в40 1.8 2001г.. Имам съмнения за протекъл радиатор на парно или уплътнения за същия. Започнах разколачване но като гледам това край няма. Може ли някой да помогне с информация какво трябва да се свали и в каква последователност за да се стигне до радиатора . До момента съм свалил конзолата за радиото,климатроника скоростния лост,корите под жабката и волана но ми се струва че това ще е само част от загряването преди същината. Намерих няколко схеми тук във форума ноте са за самото парно и климатик, аз все още немога да стигна до там.
Трябва да се свали таблото.
смяната на това радиаторче си е приключение. свалих го,сега ще търся някакъв начин да го запоявам или лепя. цялото е от алуминий,поне на такова ми прилича. За ново не си и помислям, обадиха ми оферта от 350лв.
Ако някой знае лепило което да ми свърши работа да се обади. мисля да се пробвам да го запоя но само като се сетя за запояване на алуминий и ме втриса.
А защо не пробваш със втора злоУпотреба?
С лепило по-добре недей . Имам лош опит с лепене на радиатор , наистина беше външен и лесно се сваля , а при теб като е вътрешен и като стигането до него е приключение - направи го веднъж и то както трябва . Потърси втора злоУпотреба Smile или направо нов .
vencininov Wrote:смяната на това радиаторче си е приключение. свалих го,сега ще търся някакъв начин да го запоявам или лепя. цялото е от алуминий,поне на такова ми прилича. За ново не си и помислям, обадиха ми оферта от 350лв.
Ако някой знае лепило което да ми свърши работа да се обади. мисля да се пробвам да го запоя но само като се сетя за запояване на алуминий и ме втриса.
Има и фирми,които се занимават със заваряване на цветни метали.Оня ден видях такава точно на паркинга пред механата ,,При братовчеда",първата сграда на БИЦ-ИЗОТ.
2-рата употреба ме устройва като изключим това че мога да си купя с повече дупки от моя.
Колега и моето гръмна тази пролет или началото на лятото. За В70 цената не е много по различна но има и нови. Скантех 100лв - Евро 07 беше към 38 но не помня дали с отстъпка или клиентска цена.
Не е задължително да е оригинално.
Колега! в "BNR" цената за Волво- форумът с отстъпка за моя модел беше единия вариант 50-60 лв., а по качествения с който съм аз 80 лв. вече мисля две години.
Благодаря на всички за указаната помощ. Проблема е решен с нов меден радиатор от "BNR", на кашончето пише мицубиши но ще го преживея някакSmile)) Хората от "BNR" са много точни, направиха ми отстъпка от цената за член на форума Волво.
Pages: 1 2