Волво Клуб - България

Full Version: Смяна на спирачна течност s40 2.0d
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте. Искам да си сменя спирачната течност. Попаднах на клипче в тубата, пича налива новото масло и същевременно източва от всеки спирачен апарат старото докато не потече бистро. Един вид новото масло избутва старото като трябва да се внимава казанчето да не глътне въздух. Някой процедирал ли е така? И ако знаете масло с какви спецификаций трябва да си взема? Моля не ме пращайте в сервиз искам да си го направя сам Smile поздрави!
Здравей,
виж тази тема http://www.volvoclub-bg.com/forum/viewto...=8&t=37044 . Според мен не си заслужава да се мъчиш сам (по принцип си трябват двама) тъй като смяната е 10-15лв (за труд). Имай в предвид, че ако съединителя ти е хидравличен (захранван от спирачната течност) едва ли ще успееш да го направиш сам. По-добре предварително се разбери със сервиз да ти заемат специална помпа и имай в предвид, че ако това стане колата ти няма да е в движение (за да си вземеш помпата Wink )
Аз скоро сменях и са ми пресни нещата - взех си 1л спирачна течност Bosch Dot 4 HP (~20лв) - специална за коли с ABS и ESP. Предполагам, че и такава на ATE ще върши работа.
Успех и пиши как е станало.
Колега, а намери ли разлика в поведението на спирачната система след смяната на маслото?
То ако усетиш разлика трябва курбан да правиш, че си оцелял досега :-) Сменя се за да не усетиш разлика някой ден. :-)

Метода с източването работи, но трябват часове докато се преточи. Класическият метод с 2ма и помпане на педала е за предпочитане.
Здравей Стефко.Аз преди около 2 месеца,смених моята в Мото Пфое.Сложих си оригинална течност VOLVO.Пичът там се помъчи да я изсмуче с някаква машина,но не се получи номерът,айде на педала.С отстъпката ми стъпа 67лв(по спомен трябва да си видя записките в колата :mrgreen: ).Сега мисля че спира една идея по добре,но сменях и накладки така че може и от тях да е.Те са TRW.И моят съединител се захранва от казанчето със спирачната течнаст,но си има помпа,обезвъздушаваш и нямаш грижи.Само не оставяй да глътне въздъх.Слагай си качествени части на колата и няма да имаш грижи.Ако има нещо питай.
Разлика след смяната не съм усетил. По принцип я смених защото нивото и беше ниско (на завои и на стръмно излизаше аларма) - предполагам, че дискове и накладки също са ми за смяна, а и течноста трябва да се сменя през 2 години (а моята едва ли беше сменяна някога Smile ). Цвета на старата беше като кока-кола (диетична Big Grin )
Благодаря за мненията и насоките. Идната седмица ще намеря още един ентусиаст да помпи и ще пиша какво е станало. Поздрави на всички живи, здрави и позитивни Smile
Колега, наскоро и аз правих тази "операция" със смяната на спирачната течност и се оказа по-лесно отколкото си мислех. И аз го направих по този начин - с обезвъздушаване на колелата едно по едно и наливане на новата течност и така. Само ,че първо изсмуках старата течност от казанчето с една спринцовка ,почти цялото количество. След това сипах новата и т.н. По-добре си вземи по-голямо количество (поне 1-1.5л),за да има по-голям ефект от процедурата. Много съм доволен от "ATE SL6" за коли с ESP, имат разфасовки по 1л. и по 250мл.(от Манимпекс). А ,и също така е добре да подложиш под педала нещо ,което да позволява педала да слиза само до там ,до където е обичайният му ход ,за да не се повредят уплътненията на помпата.
Всичко мина по план и без излишни главоболия, благодаря Ви за мненията.