Волво Клуб - България

Full Version: Покупка на Volvo S60 бензин. Съвети, мнения, препоръки.
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте Smile Обмислям покупката на Волво S60 с бензинов двигател, ръчна скоростна кутия. Бихте ли споделили впечатления за колата, кой бензинов мотор е най-удачен, поддръжка, цени? На кой бензинов мотор е най-удачно да се монтира газова уредба? Бензиновите двигатели с верига ли са или с ремък? Благодаря Ви!
malinka8310 Wrote:Здравейте Smile Обмислям покупката на Волво S60 с бензинов двигател, ръчна скоростна кутия. Бихте ли споделили впечатления за колата, кой бензинов мотор е най-удачен, поддръжка, цени? На кой бензинов мотор е най-удачно да се монтира газова уредба? Бензиновите двигатели с верига ли са или с ремък? Благодаря Ви!

Всичко е с ремъци. Smile
Например 2.5Т е добър избор. Smile
Здравей.
Бензиновите мотори на S60 са с работен обем 2,4л и 2,0л всички са 5 цилиндрови/става въпрос до 2010г/. Мощността им започва от 140к.с. и стига до 300к.с./Версия R/ Smile Всички са с ремък.
Аз съм с 2,4л 140к.с. с газова уредба. Нямам особени оплаквания освен слабата динамика /но като се има предвид че съм карал хлОпел преди това ми е напълно достатъчна/. Стила на шофьора се нагажда спрямо възможностите на автомобила. Друг недостатък на S60 е слабата маневреност...на някои булеварди в София не мога да направя обратен завой ако не се изнеса леко в дясно.
За сметка на това Volvo S60 е уникален автомобил...страхотни седалки, хубаво озвучаване /несравним звук на 5-ак Smile /, уникална визия/няма как да го сбъркаш с друга кола/, много екстри и т.н..
Поддръжка:
Масло + филтри на всеки 10-15хил км. - 230лв
Ремъци + филтри не съм сменял до сега но знам че излизат към 600-700лв по спомен.
Моделите до 2003г. имат проблем с таблото както и дросел клапата.
Успех с търсенето !
HydroPower бърка за кубатурата - има 2.0, 2.3, 2.4 и 2.5 (както е споменал Тишо).
Най-удачното според мен е R-ката (като най-върхов модел), вече зависи бюджета какъв ти е. Big Grin
Недозавиването е въпрос на навик и на това какво си карал преди, за всичко останало колегата HydroPower е повече от точен и аз не се сещам какво да добавя.